Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:14 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sensul giratoriu de la intersecţia Bucureşti cu 1 Decembrie, amânat pentru la anul

ro

22 Nov, 2011 01:00 3758 Marime text
sensgiratoriu.jpgPlănuit să fie amenajat până la finele anului, sensului giratoriu de la intersecţia bulevardul 1 Decembrie cu strada Bucureşti va fi amenajat abia la anul, când vremea va permite.

Potrivit celor declarate de directorul SCIL Confort Urban SRL, Viorel Farcaş, astfel de lucrări au fost stopate pentru moment din cauza sezonului rece. „Abia din martie, atunci când vremea va fi mai bună, se va relua amenajarea de astfel de sensuri giratorii. Şi angajaţii societăţii care se ocupau de aceste lucrări intră, la fel ca în fiecare an, două luni în şomaj tehnic, însă se păstrează o parte din personal pentru intervenţii de urgenţă", spune Farcaş. Zilele trecute, Primăria Constanţa publica în mass-media locală un anunţ potrivit căruia Agenţia pentru Protecţia Mediului şi SC Confort Urban SRL, în urma parcurgerii etapei de încadrare în cadrul procedurii de reglementare, au luat decizia aplicării procedurii simplificate de avizare privind proiectul „Fluidizarea circulaţiei pe strada Bucureşti prin amenajarea de accese, parcări şi realizarea de sens giratoriu la intersecţia bulevardul 1 Decembrie cu strada Bucureşti".

Totuşi, administraţia locală anunţa că, până la finele anului, SCIL Confort Urban mai are în plan să amenajeze două sensuri giratorii în zone care dau bătăi de cap şoferilor: la intersecţia străzii Alba Iulia cu bulevardul Aurel Vlaicu, respectiv intersecţia străzii Vârful cu Dor şi Aurel Vlaicu. De asemenea, pentru anul viitor se are în plan un astfel de sens la intersecţia străzii Baba Novac cu bulevardului Aurel Vlaicu, unde traficul a devenit din ce în ce mai aglomerat din cauza cartierului de locuinţe ieftine pentru tineri situat în această zonă. Sensul proiectat pentru intersecţia străzilor Ştefăniţă Vodă şi Baba Novac va fi realizat, dacă se vor mai găsi bani, tot anul viitor.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii