Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sens giratoriu pe E87 la intersecția cu DN39, în dreptul comunei Costinești din județul Constanța

ro

12 Feb, 2022 00:00 1799 Marime text


⦁ Zona este cunoscută pentru numărul crescut de accidente rutiere
⦁ Documentația tehnică este realizată, iar până la finalul acestui an, se va construi sensul giratoriu
⦁ Până în momentul de față, au fost montați parapeți separatori din beton, care reprezintă primul pas pentru creșterea siguranței rutiere
⦁ Acest sens giratoriu va avea un rol extrem de important pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Pentru sporirea siguranței circulației rutiere, va fi construit un sens giratoriu pe E87/DN39,  în dreptul comunei Costinești.

„În calitate de membru al Comisiei de Transport și Infrastructură din cadrul Parlamentului României, am avut o întâlnire de lucru cu directorul DRPD Constanța, Marian Ichim și cu vice-primarul comunei Costinești, Gheorghe Mechenici. La întâlnire s-a discutat despre întărirea siguranței rutiere pe DN39, pentru că zona este cunoscută pentru numărul crescut de accidente rutiere. Până în momentul de față, au fost montați parapeți separatori din beton, care reprezintă primul pas pentru creșterea siguranței rutiere", a anunțat deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

Din păcate, România este țara fruntașă, la nivelul Uniunii Europene, privind victimele rezultate în urma accidentelor rutiere.
Doar în anul 2020, în țara noastră, și-au pierdut viața 1646 de persoane, în urma accidentelor rutiere, după cum reiese dintr-un raport al Uniunii Europene.

Acest sens giratoriu, ce va fi construit în dreptul localității Costinești, va avea un rol extrem de important pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și, conform datelor existente până acum, documentația tehnică este realizată, iar până la finalul acestui an, se va construi sensul giratoriu.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Oficial de la Ministerul Transporturilor. Care este situația concretă a drumului expres Alternativa Techirghiol din județul Constanța?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii