Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sens giratoriu nou, la intrarea în stațiunea Mamaia (FOTO)

ro

04 Apr, 2023 15:34 2864 Marime text
foto: Primăria Constanța
Sens giratoriu nou, la intrarea în stațiunea Mamaia

Zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu va fi reconfigurată. Se vor executa lucrări complexe ce au drept scop fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto. Primăria Municipiului Constanţa va efectua lucrările etapizat.

Zona carosabilă va fi extinsă, se vor monta borduri pentru delimitare și se va construi un hub pentru transportul în comun. Proiectul a fost realizat în baza studiilor de trafic și are ca priorități fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și siguranța participanților la trafic., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

De precizat că resistematizarea va cuprinde întreaga zonă situată în apropierea hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”. Practic, va fi relocat sensul giratoriu din jurul fântânii arteziene în formă de păpădie, aceasta urmând a fi păstrată, dar reîncadrată într-o zonă nouă de spațiu verde.

De asemenea, va fi reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu. Proiectul este unul complex și este corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Finalizarea lucrărilor este programată înaintea începutului sezonului estival, dacă condițiile meteorologice vor fi prielnice.

Facem din nou apel către către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.. mai transmite sursa citată. 



foto: Primăria Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii