Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:17 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnal SOS - la bord s-ar afla mai multe persoane înarmate Alertă! Vas deţinut de o companie din Constanţa, în pericol

ro

30 Dec, 2014 16:05 968 Marime text
Un vas care aparţine unei firme din Constanţa cu aproximativ 700 de pasageri a transmis astăzi un semnal SOS pe când se afla în Marea Ionică, în largul coastelor insulei greceşti Corfu, după ce la bord au fost depistaţi mai mulţi bărbaţi înarmaţi, informează Adevărul.ro. Vaporul navighează sub steag moldovenesc şi este deţinut de o companie înregistrată în România.

Vasul care a transmis semnalul SOS  este numit Blue Sky M, a anunţat Spiros Andriotis, preşedintele autorităţii portuare din Corfu. Site-urile de specialitate confirmă că acest vas este înregistrat în Republica Moldova, însă o societate înregistrată în România apare ca proprietar al vasului Blue Sky M. Este vorba despre Info Market din Constanţa.

Singura societate cu acest nume înregstrată în Constanţa apare ca fiind înfiinţată în 2004 şi are ca asociat unic un cetăţean român, pe Mariana Stanciu precizează Adevărul.ro.

Ultimele călătorii ale vasului Blue Sky M au pornit chiar din portul Constanţa, unde vasul a intrat la 28 octombrie.

Nava Blue Sky M care călătoreşte acum sub pavilionul Republicii Moldova a avut mai multe nume. A fost construită în 1976, în Hamburg, Germania, iar până în anul 1985 a călătorit sub numele de Seefalke. Apoi, până în aprilie 2009 s-a numit Jorund, iar până în august 2011 a avut numele de Bushra Pride. De atunci călătoreşte sub numele de Blue Sky M. Tipul vasului este de încărcătură generală, informează Adevărul.ro.

O parte a presei elene transmite că toţi cei 700 de oameni de la bord vasului sunt imigranţi ilegali. Agenţia rusă de ştiri Sputnik transmite că vasul a transmis semnalul SOS din cauza unor probleme la motor şi nu din cauza bărbaţilor înarmaţi. Apelul a fost făcut la numărul unic de urgenţă în Europa, 112. Apelul SOS a fost efectuat de un pasager de pe telefonul său mobil şi nu de la radioul vaporului. Vasul se afla în apropiere de insula Othonoi, la nord-vest de Corfu.  Vasul se îndrepta către un port din Croaţia atunci când a emis semnalul, însă dispozitivele de monitorizare ale autorităţilor arată că vasul a efectuat o întoarcere bruscă, schimbând cursul către Italia, destinaţie către care se îndreaptă acum.  Deocamdată, grecii au mobilizat elicoptere Sikorski S-70 şi fregata Navarino pentru a localiza cu exactitate nava şi a încerca să stabilească situaţia şi condiţiile de la bord, relatează Adevărul.ro

Sursa: Adevărul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii