Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnal de alarmă tras de UNICEF. Creșterea prețurilor și războiul din Ucraina afectează tratamentul copiilor malnutriți

ro

17 May, 2022 15:26 904 Marime text
Război în Ucraina, foto: Unsplash
Costul tratamentului vital pentru copiii care suferă de malnutriţie severă urmează să crească cu 16% din cauza invaziei Rusiei în Ucraina şi a perturbărilor provocate de pandemia de COVID-19 la nivelul lanţurilor de aprovizionare, avertizează Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) , informează Reuters.


Materia primă pentru alimentele terapeutice gata de utilizare (RUTF) s-a scumpit în contextul crizei alimentare globale declanşate de război şi de pandemie, a precizat UNICEF.


În lipsa unei finanţări suplimentare în următoarele şase luni, alţi 600.000 de copii nu vor avea acces la tratamentul esenţial, care constă într-o pastă cu o valoare energetică ridicată, preparată din ingrediente precum alune, ulei, zahăr şi substanţe nutritive.


UNICEF a precizat că o cutie cu nutrienţi specializaţi care conţine 150 de pachete - suficiente pentru 6 până la 8 săptămâni pentru a reda starea de sănătate unui copil cu malnutriţie severă - costa în medie 41 de dolari înainte de majorarea cu 16% a preţurilor. Va fi nevoie de 25 de milioane de dolari pentru a acoperi costurile suplimentare, a precizat agenţia.


Alături de presiunea extinsă asupra securităţii alimentare, care include schimbările climatice, majorarea preţurilor ar putea duce la niveluri ''catastrofale" de malnutriţie severă, a avertizat UNICEF într-un comunicat.
 

''Omenirea devine rapid un posibil butoi cu pulbere pentru decese infantile prevenibile şi pentru suferinţele provocate copiilor în urma risipei'', a afirmat directoarea executivă a UNICEF, Catherine Russell.


Emacierea severă (copiii sunt prea slabi raportat la înălţimea lor) afectează 13,6 milioane de copii cu vârste sub cinci ani şi provoacă unu până la cinci decese în această grupă de vârstă.


Chiar şi înaintea războiului şi a pandemiei, doi din trei copii nu aveau acces la alimentaţie terapeutică necesară pentru a le salva vieţile, a precizat UNICEF.


Sursa: Agerpers 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii