Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Apărării, omagiu eroilor căzuți la Plevna în Războiul de Independență

ro

10 May, 2022 17:35 1242 Marime text
Șeful Statului Major al Apărării  Petrescu. Foto: facebook/Daniel PetrescuÎn onoarea ostașilor români participanți la Războiul de Independență din 1877-1878, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a depus marți, 10 mai, jerbe de flori la Mausoleul „Sf. Gheorghe Biruitorul” din Plevna, Republica Bulgaria.

„Am fost onorat să aduc un omagiu memoriei bravilor ostași care s-au jertfit pentru ca poporul român să fie independent. Eroismul militarilor care au luptat pe redutele de la sud de Dunăre a dat expresie năzuințelor seculare de libertate ale poporului român. Plevna rămâne o pagină de glorie militară, dar, mai important, este una dintre bornele drumului spre independență al țării noastre”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Cetatea Plevnei, punct strategic în economia războiului din 1877-1878, a fost locul unor înfruntări sângeroase, purtate din vara până în iarna anului 1877.


„În 2022 se împlinesc 145 de ani de la proclamarea, în zilele de 9 și 10 mai 1877, a independenței de stat. Afirmarea neatârnării României avea să fie împlinită apoi de armată, pe câmpurile de bătălie de la Plevna, Rahova, Griviţa, Smârdan şi alte redute cucerite cu sânge şi sacrificii pe timpul Războiului de Independență.
Prezența militarilor la aniversări și comemorări ale momentelor de referință din istoria României demonstrează faptul că armata face parte din instituțiile care continuă și afirmă tradițiile de luptă ale poporului român“ - au precizat reprezentanții MApN.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii