Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Vizita în Franța a șefului Statului Major al Apărării. Ce au discutat oficialii

ro

19 Nov, 2023 16:41 764 Marime text
Sursa foto: Pexels




 
  • Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 16-18 noiembrie, o vizită în Franța, la invitația șefului Forțelor Armate Franceze, generalul Thierry Burkhard, potrivit MApN.


Oficialii au discutat despre progresul înregistrat pentru atingerea capacității operaționale a brigăzii franceze dislocate în țara noastră, respectiv despre proiectele de cooperare militară în plan aliat, european și bilateral.


Generalul Daniel Petrescu i-a mulțumit omologului său pentru determinarea aliaților francezi în asigurarea apărării colective.
 

„Preluarea rolului de națiune-gazdă de către Franța pentru Grupul de Luptă al NATO, dispunerea în România a unor capabilități franceze aeriene și antiaeriene, contribuția cu personal francez în comandamentele multinaționale din țara noastră, participarea la exerciții și misiuni comune sunt exemple vizibile a ceea ce au făcut împreună militarii celor două state, în ultimii ani. Colaborarea lor se reflectă în consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.



Un moment important al agendei generalului Daniel Petrescu în Franța a fost participarea  la ceremonia de comemorare a eroilor din cimitirul militar românesc din localitatea Soultzmatt. Alături de camarazi francezi și reprezentanți ai autorităților civile locale, șeful Apărării a depus coroane de flori la monumentul închinat prizonierilor români deținuți de militarii germani în Alsacia, în timpul Primului Război Mondial, conform aceleiași surse.

Programul șefului Apărării a inclus și vizita la Regimentul 152 Infanterie din orașul Colmar, unde a avut loc festivitatea de acordare a „Ordinului Național al Legiunii de Onoare în grad de comandor”, conferit generalului Daniel Petrescu de către președintele Franței, în semn de recunoaștere a acțiunilor derulate în beneficiul securității comune ale celor două țări. Distincția i-a fost înmânată de generalul Thierry Burkhard.

Citește și
Paradă militară la București, de Ziua Națională a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii