Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Marcel Ciolacu, prezent la exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23, la Capu Midia, Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

15 Nov, 2023 11:11 1613 Marime text
UPDATE7: Premierul Marcel Ciolacu a plecat de la eveniment, fără să dea vreo declarație.


UPDATE6: Declarații ale Forțelor Aeriene:

Generalul Daniel Petrescu  șef al Statului Major al Apărării : „Din punct de vedere al Statului Major, putem spune că este o lună importantă pentru consolidarea capabilităților Armatei României, Ați văzut exercițiul pe care tocmai l-am desfășurat. La sfârșitul lunii urmează să ajungă în România aeronave germane și turce care vor contribui la securitatea în aer”


General-locotenent Viorel Până, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a luat cuvântul.

„La sfârșitul lunii noiembrie așteptăm avioane F16. Tragerea cu rachete reale reprezintă testul cel mai mare. Etapele de operaționalizare le vor duce la etapa finală la începutul lui 2024”

„Am fost mulțumiți de cum s-a desfășurat. A fost o problemă la racheta nr. 3, dar se va remedia, o problemă tehnică minoră, la elementul de control”, a spus și  colonelul Virgil Toșa, Regimentul 74 PATRIOT.UPDATE5: A fost lansată o a doua țintă la 40 de kilometri. Echipa de luptă a bateriei patriot urmează toți pașii pentru lansarea rachetei. Ținta a fost nimicită la 37 de km distanță, la o înălțime de 2000 metri.

UPDATE4: Ținta a fost neutralizată la 27 de kilometri.

UPDATE3: Se folosește lansatorul.

UPDATE 2:Se intonează imnul României.

UPDATE1: Sosesc Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu,  ministrul apărării, Angel Tilvăr și  ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec.


 
  • Prim-ministrul Marcel Ciolacu participă astăzi, 15  noiembrie 2023, începând cu ora 11:00, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia.
 
Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM.

Folosirea sistemului este în premieră de când a sosit în țară, în sensul că a durat pregătirea militarilor pentru momentul curent. Sistemul de rachete sol-aer Patriot a fost implementat acum trei ani și sunt primele trageri reale cu presa, fiind un moment de referință pentru armata română.

Până acum România are patru astfel de sisteme antirachetă. În perioada următoare vor fi cumpărare alte trei sisteme. Astăzi sunt testate pentru prima oară. Costul total al acestora este de 4 miliarde de dolari.

„Ne aflam azi aici într-un moment istoric și ne aflam la tragerile reale la echipamentul achiziționat în 2020. Prima tinta a fost lansata și se afla la aproximativ 20 de km în larg. Țintă va întoarce la 60 km și vom întra în procedura de tragere. Pe timpul zborului veți primi toate informațiile în timp real pentru monitorizare” - au transmis reprezentanții armatei


În acest moment, se așteaptă venirea oficialilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii