Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat Mircea Dușa a condus delegația MApN la recepția ultimelor avioane ale escadrilei de F-16

ro

27 Sep, 2017 22:24 2054 Marime text
Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Dușa, a condus delegația M.Ap.N. prezentă în Portugalia la ceremonia de predare-primire a ultimelor trei aeronave multirol din cele 12 ale escadrilei de F-16 Fighting Falcon, eveniment organizat în Baza Aeriană din Monte Real, miercuri, 27 septembrie.

”La nivel bilateral, contractul interguvernamental româno-portughez reprezintă un model de cooperare eficientă, profesionistă, transparentă şi cu beneficii importante pentru ţările noastre”, a declarat Mircea Dușa.


Demnitarul român a accentuat că relaţiile contractuale şi excelenta cooperare între cele două forţe aeriene vor continua şi după livrarea acestor trei aeronave.
 
Secretarul de stat Dușa a apreciat și sprijinul părții americane în special în derularea în ansamblu a programului, transferul aeronavelor către ţara noastră şi instruirea personalului navigant şi tehnic.

Mircea Dușa a arătat că  această achiziţie este un pas major în creșterea capabilităților Armatei României și reprezintă o etapă de tranziţie către introducerea în serviciul Forţelor Aeriene Române a aeronavelor de generaţia a V-a, iar programul de înzestrare cu aeronavele F-16 îşi va dovedi importanţa strategică nu doar pe plan naţional, ci şi la nivel regional, întărind capacitatea României de a răspunde într-o manieră adecvată cerinţelor de descurajare şi apărare specifice regiunii Mării Negre.

La final, secretarul de stat Dușa le-a urat succes piloților Forțelor Aeriene Române care vor activa la manșa acestor aeronave: ”sunt profesionişti, s-au pregătit temeinic, nu vor avea misiuni uşoare, dar sunt convins că le vor îndeplini la cele mai înalte standarde de performanță”, a mai adăugat secretarul de stat.

La ceremonia din Portugalia au mai participat, din partea română, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, precum și alte persoane cu responsabilități în procesul de achiziție a primei escadrile de F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia oficială de recepție a celor trei aeronave va avea loc în România, în Baza 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”, din Fetești, în cursul săptămânii viitoare, după un program ce va fi anunţat prin structurile de comunicare ale M.Ap.N.

Sursa foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii