Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, numit în Consiliul de Administraţie al CN APM SA Constanţa (DOCUMENT)

ro

03 Dec, 2022 14:59 2122 Marime text
George Sergiu NiculescuGeorge-Sergiu Niculescu, fost prefect și actual secretar de stat la Ministerul Energiei a fost numit în Consiliul de Administrație al CN APM Constanța SA. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ - S.A., Constanţa ce a avut loc în data de 08.11.2022, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. 

În cadrul aceleiași ședințe s-a aprobat prelungirea cu 2 (două) luni a duratei contractului de mandat a lui Catană Dan Alexandru, până la data de 21.01.2023, inclusiv, lui Dede Suryan-Omar şi lui Naceades Gheorghe, cu 2 (două) luni, până la data de 10.02.2023.
 
Conform documentelor publicate în Monitorul Oficial, preşedintele Consiliului de Administraţie al CN APM - S.A., Constanţa a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ - S.A., Constanţa, în şedinţă ordinară, în data de 08.11.2022, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, bd. Dinicu Golescu nr. 38, Bucureşti.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare s-au aflat următoarele:
 
1. Propunere privind iniţierea şi promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru actualizarea Anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006, ca urmare a actualizării documentaţiei cadastrale.
 
2. Luare act de încetare mandat/revocare membri provizorii.
 
3. Numire membri provizorii în Consiliul de administraţie pentru o perioadă de 4 (patru) luni cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la 6 (şase) luni.
 
4. Prelungire durată mandate membri provizorii.
 
5. Stabilirea indemnizaţiei fixe brute lunare a membrilor provizorii numiţi în Consiliul de Administraţie.
 
6. Aprobarea formei şi conţinutului contractului de mandat/actului adiţional la contractul de mandat ce urmează a fi semnat cu membrii provizorii.
 
7. Mandatarea reprezentanţilor acţionarilor companiei să semneze contractul de mandat/actul adiţional la contractul de mandat cu membrii provizorii.
 
8. Mandatarea Directorului General al societăţii pentru a îndeplini toate formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor. Persoana împuternicită va putea delega altor persoane mandatul cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate mai sus.
 
Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, în cadrul AGA au fost luate următoarele decizii:
 
1. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa este de acord cu propunere privind iniţierea şi promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru actualizarea anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006, ca urmare a actualizării documentaţiei cadastrale conform notei companiei nr. 41467/04.10.2022.
 
2. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa respinge discutarea acestui punct de pe ordinea de zi.
3. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa aprobă numirea lui Niculescu George-Sergiu, în funcţia de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie pentru o perioadă de 4 (patru) luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maxim 6 (şase) luni, începând cu data 10.11.2022 şi până la data de 09.03.2023, inclusiv.
 
4. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa aprobă prelungirea cu 2 (două) luni a duratei contractului de mandat a lui Catană Dan Alexandru, până la data de 21.01.2023, inclusiv, lui Dede Suryan-Omar şi lui Naceades Gheorghe, cu 2 (două) luni, până la data de 10.02.2023.
 
5. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa stabileşte ca indemnizaţia fixă lunară brută a administratorilor provizorii numiţi să fie în sumă de 10.636 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salariat mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate al C.N. Administraţia Porturilor Maritime - S.A. Constanţa, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii şi cu încadrarea în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat.
 
6. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa aprobă ca forma şi conţinutul contractului de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu, să fie conform anexei nr. 1 la împuternicire, iar forma şi conţinutul actului adiţional la contractul de mandat ce urmează a fi semnat cu membri provizorii cărora li se prelungeşte durata contractului de mandat să fie conform anexei nr. 2 la împuternicire.
 
7. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa aprobă ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ - S.A. Constanţa să semneze contractul de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu nou numit şi actul adiţional cu membri provizorii cărora li se prelungeşte durata contractului de mandat.
 
8. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale „ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME“ - S.A. Constanţa aprobă mandatarea directorului general în vederea îndeplinirii tuturor actelor şi formalităţilor necesare înregistrării şi publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului. Directorul general poate delega toate sau o parte din puterile conferite mai sus, oricărei persoane pentru a îndeplini acest mandat.
 
Despre George Sorin Niculescu
 
George-Sergiu Niculescu este fost prefect, și actual secretar de stat la Ministerul Energiei. George Sergiu Niculescu mai are un mandat provizoriu în CA Nuclearelectrica și un mandat de 4 ani în Consiliul de Supraveghere Damen Shipyards Mangalia SA.
 
Numirea lui Niculescu George Sergiu în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie Nuclearelectrica SA pe o perioadă de 4 luni a avut loc în AGOA Nuclearelectrica din data de 15.10.2022 (decizie publicată în Monitorul Oficial 4915/22.11.2022).
 
În aceeași şedinţă, alături de George Sergiu Niculescu, au mai fost numiți membri provizorii ai CA cu mandate valabile 4 luni, Grajdan Vasilică și Vulpescu Remus
Dumitru.
 
De asemenea, Niculescu George Sergiu mai este membru în consiliul de supraveghere al SC Damen Shipyards Mangalia SA din partea acționarului Șantierul Naval 2 mai SA având un mandat de patru ani, respectiv 10.11.2022 - 10.11.2026, alături de Viorel Belezeu, Claudiu Vasile Racuci și Ion Iordăchescu.
 
Pe de altă parte, Niculescu George Sergiu a făcut donație din venituri proprii la PNL, în
valoare de 133 800 lei așa cum apare în Raportul din 2020 detaliat a veniturilor și cheltuielilor electorale PNL publicat în Monitorul Oficial 152/15.02.2021. Niculescu a fost asociat în societățile Nautic-Brim SRL, GSN Inter United SRL, CDG SRL Giurgiu , CDG Plus SRL Giurgiu, We Power Team SRL şi a avut ca asociați pe Calagiu Teo, Calagiu Dumitru Bogdan, Calagiu Cornel Dumitru, Calagiu Gheorghe, Bucovala Ion, Bucovala Ana Măria, Niculescu Oană, Calin Carmen Florentina, Mihai Constantin , etc.
 
Detalii din CV-ul lui George Sergiu Niculescu pot fi analizate în CV-ul din secţiunea Document a materialului.
 
Despre CN AMP Constanţa
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 3 decembrie 2022, CN APM SA Constanţa a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul în Municipiul Constanţa, Incinta Port Gara Maritimă.
 
Acţionari persoane juridice sunt Ministerul Transporturilor cu 80% din acţiuni şi Fondul Proprietatea cu 20% din acţiuni.
 
Persoane împuternicite sunt Cătălin Diaconu – membru provizoriu în consiliul de administraţie, Adrian-Daniel Găvruţă – membru provizoriu în consiliul de administraţie, Constantin Chirilă – membru provizoriu în consiliul de administraţie, Dan Alexandru Catană – administrator provizoriu în consiliul de administraţie, Gheorghe Naceades – administrator provizoriu în consiliul de administraţie, Dede Süryan-Omar- – administrator provizoriu în consiliul de administraţie, George-Sergiu Niculescu - – membru provizoriu în consiliul de administraţie, Daniela Şerban – director general provizoriu, Costel Stanca – director general provizoriu (data expirării mandatului: 27.12.2020), Florin Goidea – director general (Data expirării mandatului: 15.08.2022), Daniela Şerban – director economic (data expirării mandatului: 14.12.2022) şi Florin Vizan – direcor general provizoriu (data expirării mandatului: 16.12.2022).
 
Domeniul de activitate principal îl reprezintă activităţi de servicii anexe transportului pe apă.
 
Pentru anul 2021 societatea a raportat profit de 130.460.821 lei, cifră de afaceri netă de 418.906.023 de lei şi un număr mediu de angajaţi de 889.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii