Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se majorează capitalul social al SC Oil Terminal SA

ro

30 Jul, 2014 00:00 1884 Marime text
Consiliul de Administraţie (CA) al SC Oil Terminal SA a anunţat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pe data de 13 august, ora 14.00. Pe ordinea de zi se află 14 puncte.

Acţionarii urmează să aprobe majorarea capitalului social al societăţii cu aportul în natură din partea statului, prin Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, constând în: teren în suprafaţă de 254.261,70 mp, respectiv teren în suprafaţă de 129.334,70 mp, situate pe strada Caraiman nr. 2. Pentru acestea, societatea a obţinut certificare de atestare a dreptului de proprietate din 2.02.2011.

Un alt punct inclus pe ordinea de zi se referă la împuternicirea Consiliului de Administraţie în vederea selecţiei celui care ce va primi în sarcină evaluarea raportului de expertiză şi evaluare a terenurilor. Ulterior, CA-ul va calcula numărul total al acţiunilor ce vor fi emise, precum şi al acţiunilor ce vor fi emise în vederea vânzării, cu acordarea dreptului de preferinţă acţionarilor existenţi, în vederea menţinerii de către aceştia a ponderii în structura capitalului social. Acţionarii vor mai aproba majorarea liniei de credit şi prelungirea valabilităţii contractului în vigoare pentru 12 luni.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează
aprobarea contractării unei finanţări de tip leasing financiar pentru achiziţionarea unei automacarale, în timp ce alte discuţii se vor purta în jurul aprobării declanşării procedurilor legale de lichidare a companiei de proiect PEOP (Pan European Oil Pipeline) + PDC (Project Development Company), înregistrată în luna iunie 2008, la Londra, pentru activităţi legate de promovarea proiectului de construcţie a unei conducte de transport ţiţei între Constanţa şi Trieste şi recuperarea participaţiilor deţinute de Oil Terminal la această companie. De asemenea, directorul general, directorul  economic, directorul comercial şi şeful serviciului juridic din cadrul SC Oil Terminal vor fi împuterniciţi să participe la procedura de lichidare a societăţii PEOP-PDC, reprezentând interesele societăţii constănţene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii