Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:57 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se limitează accesul la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru reducerea riscului de îmbolnăviri

ro

23 Jan, 2020 09:43 1420 Marime text

Măsuri speciale la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecțiuni respiratorii acute.

Accesul vizitatorilor a fost limitat iar bolnavii sunt izolați pe tipuri de afecțiuni pentru prevenirea răspândirii infecțiilor.

Dr. Stela Halichidis - managerul Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța: "Am înregistrat în ultima perioadă peste 40 de cazuri de gripă. Chiar dacă NU ne confruntăm cu o epidemie, am luat măsura de restrângere a vizitelor și încercăm să izolăm bolnavii pe tipuri de afecțiuni. Recomandăm populației să păstreze regulile de igienă, să evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formată. Gripa are perioadă de incubație foarte scurtă. Cei care intră în contact cu virusul  prezintă febra, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La apariția primelor simptome este bine ca pacienții să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat."

Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța are 220 de paturi, laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile și compartiment  de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcționează la capacitate maximă. Unitatea medicală, aflată în administrarea
Primăriei Municipiului Constanța, a fost dotată cu un robot de dezinfecție a suprafețelor ce acționează asupra celor mai puternici germeni ce cauzează infecții. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenți și poate fi mutat în orice încăpere cu risc infecțios. Tot pentru combaterea infecțiilor a fost achiziționat și un aparat de scanare a igienei mâinilor personalului medical.

Ti-a placut articolul?

Comentarii