Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se desființează mai multe pavilioane din cadrul UM de la Costinești-Schitu. Iată de ce

ro

07 Aug, 2022 11:14 4528 Marime text


Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de către Unitatea Militară 02542 Focșani, pe raza județului Constanța.
 
Mai precis, este vorba de „Desființare pavilioane, drumuri de alei, platforme, platouri pavate, rețea de alimentare cu apă, rețea energie electrică aeriană din Cazarma 1357 Costinești-Schitu”, propus a fi amplasat în comuna Costinești, satul Schitu, str. Marinarilor, nr.3-5, titular fiind Marius-Adrian Filip în calitate de reprezentant al Unității Militare 02542 FOCȘANI.
 
Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța - municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul titularului Unitatea Militară 02542 Focșani - Vrancea, municipiul Focșani, Bd.București, nr.1-3, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.
 
Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.
 
Reamintim că în 2019, Imobilul 1357 a fost reevaluat în conformitate cu legislaţia în vigoare. Reevaluarea a fost efectuată de comisia unităţii militare care administrează şi are înregistrat imobilul în evidenţa contabilă, ţinându-se seama de inflaţie, utilitatea bunului, starea acestuia şi de preţul pieţei, în scopul determinării valorii juste.
 
Se impune astfel actualizarea valorii de inventar cu noua valoare, respectiv 24.065.586,84 lei. Consiliul Local al comunei Costineşti a solicitat Guvernului, prin Hotărârea nr. 51/2018, transmiterea imobilului 1357 din domeniul public al statului şi din administrarea MApN în domeniul public al comunei, în vederea realizării de locuinţe prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a unor obiective de importanţă majoră social-culturală, sportive, de agrement şi de utilitate publică, respectiv: Casa de Cultură, bază sportivă - teren fotbal, teren volei, teren handbal, pistă karting, într-un termen de 8 ani de la data preluării imobilului.
 

Pentru realizarea locuinţelor prin programele derulate de ANL, se vor accesa fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pentru celelalte obiective se vor folosi fondurile bugetului local, conform HCL 51/2018.

 
MApN a fost de acord cu transmiterea imobilului către comună, pentru realizarea obiectivelor de investiţii, condiţionat de transmiterea de către comuna Costineşti, în domeniul public al statului şi în administrarea MApN, a unui număr de 8 locuinţe, respectiv 4 apartamente cu 2 camere şi 4 apartamente cu 4 camere, împreună cu terenul aferent acestora, din numărul total de locuinţe realizate pe terenul imobilului, într-un termen de 8 ani de la data preluării imobilului.
 

Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa a exercitat controlul de legalitate asupra HCL 51/2018, în conformitate cu legea, şi s-a considerat că aceasta este legală. De menţionat este că pentru imobilul 1357 au încetat uzul şi interesul public al statului, deoarece acesta este dezafectat şi a devenit disponibil ca urmare a continuării procesului de reorganizare şi restructurare a Armatei Române şi nu-şi mai poate menţine destinaţia.

 
În cazul în care nu se respectă destinaţia ulterioară a imobilului 1357, obligaţiile şi termenele asumate de Consiliul Local al Comunei Costineşti, prin Hotărârea 51/2018, se abilitează MApN să iniţieze procedurile privind revenirea imobilului în domeniul public al statului şi în administrarea MApN, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Suprafaţa totală construită este de 7.827 mp, iar suprafaţa terenului este de 19,4579 ha.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Judeţul Constanţa. Locuinţe, casă de cultură şi bază sportivă în locul unei cazărmi. Şi locuinţe pentru militari (galerie foto+document)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii