Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:57 10 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa. Locuinţe, casă de cultură şi bază sportivă în locul unei cazărmi. Şi locuinţe pentru militari (galerie foto+document)

ro

12 Jun, 2019 00:00 5617 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale are în administrare imobilul 1357, situat în satul Schitu, comuna Costineşti, judeţul Constanţa, aflat în domeniul public al statului, înregistrat în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
 
Imobilul 1357 a fost reevaluat în conformitate cu legislaţia în vigoare. Reevaluarea a fost efectuată de comisia unităţii militare care administrează şi are înregistrat imobilul în evidenţa contabilă, ţinându-se seama de inflaţie, utilitatea bunului, starea acestuia şi de preţul pieţei, în scopul determinării valorii juste.
 
Se impune astfel actualizarea valorii de inventar cu noua valoare, respectiv 24.065.586,84 lei. Consiliul Local al comunei Costineşti a solicitat Guvernului, prin Hotărârea nr. 51/2018, transmiterea imobilului 1357 din domeniul public al statului şi din administrarea MApN în domeniul public al comunei, în vederea realizării de locuinţe prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a unor obiective de importanţă majoră social-culturală, sportive, de agrement şi de utilitate publică, respectiv: Casa de Cultură, bază sportivă - teren fotbal, teren volei, teren handbal, pistă karting, într-un termen de 8 ani de la data preluării imobilului.
 
Pentru realizarea locuinţelor prin programele derulate de ANL, se vor accesa fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pentru celelalte obiective se vor folosi fondurile bugetului local, conform HCL 51/2018.
 
MApN a fost de acord cu transmiterea imobilului către comună, pentru realizarea obiectivelor de investiţii, condiţionat de transmiterea de către comuna Costineşti, în domeniul public al statului şi în administrarea MApN, a unui număr de 8 locuinţe, respectiv 4 apartamente cu 2 camere şi 4 apartamente cu 4 camere, împreună cu terenul aferent acestora, din numărul total de locuinţe realizate pe terenul imobilului, într-un termen de 8 ani de la data preluării imobilului.
 
Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa a exercitat controlul de legalitate asupra HCL 51/2018, în conformitate cu legea, şi s-a considerat că aceasta este legală. De menţionat este că pentru imobilul 1357 au încetat uzul şi interesul public al statului, deoarece acesta este dezafectat şi a devenit disponibil ca urmare a continuării procesului de reorganizare şi restructurare a Armatei Române şi nu-şi mai poate menţine destinaţia.
 
În cazul în care nu se respectă destinaţia ulterioară a imobilului 1357, obligaţiile şi termenele asumate de Consiliul Local al Comunei Costineşti, prin Hotărârea 51/2018, se abilitează MApN să iniţieze procedurile privind revenirea imobilului în domeniul public al statului şi în administrarea MApN, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Suprafaţa totală construită este de 7.827 mp, iar suprafaţa terenului este de 19,4579 ha.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza actul normativ propus de Ministerul Apărării Naţionale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii