Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în lumea afacerilor din Constanța! S-a probat fuziunea a două firme din oraș! Detalii

ro

13 Dec, 2023 18:08 1248 Marime text


A fost aprobatul proiectul de fuziune prin absorbţie dintre societatea Costin JR Activ SRL, societate absorbantă, şi societatea Sara Exigent Clean SRL, cu sediul social în Constanţa, societate absorbită,având ca temei legal legislaţia română în materie, în vigoare, au convenit elaborarea prezentului proiect de fuziune prin absorbţie, în următoarele condiţii:

Fuziunea conform art. 238 alin. (1) lit. a) din Legea 31/1990, ce se propune urmează a se efectua prin preluarea patrimoniului societăţii absorbite Sara Exigent Clean SRL de către societatea absorbantă Costin JR Activ SRL, cu dizolvarea fără lichidarea societăţii absorbite şi fără păstrarea personalităţii juridice a acesteia.

Ca urmare a fuziunii, Pînzaru Aurica, asociat unic în cadrul societăţii absorbite Sara Exigent Clean SRL, va rămâne asociat în cadrul societăţii absorbante Costin JR Activ SRL.



Structura acţionariatului societăţii absorbante Costin JR Activ SRL nu va fi modificată


Structura acţionariatului societăţii absorbante Costin JR Activ SRL nu va fi modificată în urma fuziunii, având ca asociaţi pe Pînzaru Costin şi Pînzaru Aurica.. Societatea absorbantă îşi va mări capitalul social deţinut cu valoarea reală a părţilor sociale ale absorbitei.

Societatea absorbită care participantă la fuziunea prin absorbţie este Sara Exigent Clean SRL, cu sediul social în Constanţa, strada Ion Luca Caragiale nr. 16, judeţul Constanţa, având ca activitate preponderentă cod CAEN 9601 - Spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană.

Ţinând cont de prevederile art. 243 alin (5) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile, republicată cu modificările şi completările ulterioare, asociaţii societăţilor participante la fuziunea prin absorbţie au decis să renunţe la desemnarea unui expert care să examineze prezentul proiect de fuziune.




Motivarea fuziunii prin absorție 

Fuziunea prin absorție a celor două societăţi este motivată de următoarele:

Fuziunea prin absorbţie a celor două societăţi este motivată de situaţia pieţei pe care acţionează cele două societăţi, prin fuziune urmărindu-se reducerea costurilor administrative şi operaţionale, simplificarea procesului decizional, fluidizarea procesului de execuţie.

Fuziunea aşa cum s-a hotărât în principiu de către asociaţii celor două societăţi în data de 11.11.2023 se realizează prin absorbţia de către Societatea Costin JR Activ SRL  a Societăţii Sara Exigent Clean SRL, realizată prin transmiterea universală a patrimoniului - active şi pasive - de la societatea absorbantă, care se dizolvă fără lichidare, la cea absorbantă.

Prin fuzionarea elementelor patrimoniale de activ şi pasiv din structura patrimonială a Costin JR Activ SRL  a Societăţii Sara Exigent Clean SRL, va rezulta un nou patrimoniu al societăţii absorbante aşa cum rezultă din bilanţul de fuziune al celor două societăţi.

Capitalul social al Societăţii Costin JR Activ SRL este în totalitate privat, iar, urmare a procesului de fuziune, conform bilanţului de fuziune, este de 400 lei, fiind împărţit în 40 părţi sociale, cu valoare nominală de 10 lei fiecare, aparţinând asociaţilor Pînzaru Costin şi  Pînzaru Aurica, şi deţinut de către asociaţi astfel: Pînzaru Costin, 15 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 150 lei, participare la profit 95% şi participare la pierderi 95%;  Pînzaru Aurica, 5 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 50 lei, participare la profit 5% şi participare la pierderi 5%.

Justificarea măsurii fuziunii, astfel cum este propusă prin proiectul de faţă, constă în eficientizarea activităţilor desfăşurate sub personalitatea juridică şi capacitatea de folosinţă a Societăţii Costin JR Activ SRL

Prezentul proiect de fuziune a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 241 din Legea nr. 31/1990, republicată, în baza hotărârilor adunărilor generale ale celor două societăţi participante.




Cum se va realiza fuziunea 

Fuziunea se va realiza prin absorbţia Societăţii Sara Exigent Clean SRL de către Societatea Costin JR Activ SRL de la data înregistrării în Registrul Comerţului a hotărârii ultimei adunări generale care a aprobat operaţiunea.

Fuziunea se face prin transmiterea integrală a capitalului şi a patrimoniului societăţii absorbite către societatea absorbantă, cu toate drepturile şi obligaţiile pe care le are în starea în care se află la data fuziunii. Societatea absorbantă va dobândi drepturile şi va fi ţinută de obligaţiile societăţii absorbite în cadrul procesului de fuziune.

Măsura fuziunii are la bază mai buna administrare a activităţilor desfăşurate de fiecare societate în parte, controlul intern accentuat asupra fiecărui domeniu de activitate, centralizarea serviciilor de management şi gestiune.
Totodată, se urmăreşte concentrarea activităţilor desfăşurate pentru buna desfăşurare a procesului de control şi decizie, precum şi dificultăţi în urmărirea evitării fraudelor.

Sunt avute, de asemenea, în vedere, considerente de natura posibilităţilor de atragere de capital bancar şi/sau de investiţii externe în dezvoltarea şi retehnologizarea activităţilor vizate, necesitatea păstrării unei mai bune şi mai directe relaţii cu autorităţile locale, cu bugetele locale şi cu elementele de descentralizare locală a bugetelor centrale.

Se intenţionează crearea posibilităţii legale şi financiare de promovare şi susţinere a iniţiativelor de atragere de facilităţi de plată, atât bugetare, cât şi nebugetare.

Se prognozează realizarea unor mai bune măsuri de protecţie a personalului, prin specializarea strictă a acestuia şi responsabilizarea asupra calităţii şi eficienţei activităţilor prestate, determinate de înlăturarea imixtiunii rezultatelor mai multor tipuri de activităţi în cadrul aceleiaşi firme.



Ce se va întâmpla după înregistrarea fuziunii la Registrul Comerţului

După înregistrarea fuziunii la Registrul Comerţului, toate bunurile şi contractele în derulare indiferent de obiectul acestora, respectiv:

-maşina de scos pete cu vacuum 0.00 Electrolux fsu1

-maşina de spălat rufe 6 kg 0.00 Electrolux w555h

-sistem inteligent de dozare 0.00 detergent Electrolux el

-uscător electric rufe 6 kg 0.00 Electrolux t5130

-maşina spălat rufe 20 kg 0.00 Electrolux w5180h

-uscător electric rufe 19 kg 0.00 Electrolux t5350

-masa de călcat cu boiler 0.00 Electrolux fit2wc

-manechin universal cu boiler 0.00 Electrolux ff3

-maşina de ambalat verticală 0.00 Anghinetti Camptell mbm/o07

-conveyor cu 200 posturi 0.00 Anghinetti Camptell conv s/200 vor fi preluate de societatea absorbantă.

Fuziunea dintre societatea absorbantă Costin JR Activ SRL şi societatea absorbită Sara Exigent Clean SRL va avea loc la data înscrierii în Registrul Comerţului a menţiunii privind fuziunea.

Societatea absorbantă Costin JR Activ SRL va prelua toate activele şi pasivele societăţii absorbite, operaţiunile contabile aferente urmând a se reflecta în situaţia financiară de fuziune. Data la care fuziunea va deveni efectivă, societatea absorbantă Costin JR Activ SRL dobândeşte toate drepturile şi obligaţiile societăţii absorbite şi va prelua toate bunurile şi contractele în vigoare ale acesteia, respectiv:

-maşina de scos pete cu vacuum 0.00 Electrolux fsu1

-maşina de spălat rufe 6 kg 0.00 Electrolux w555h

-sistem inteligent de dozare 0.00 detergent Electrolux el

-uscător electric rufe 6 kg 0.00 Electrolux t5130

-maşina spălat rufe 20 kg 0.00 Electrolux w5180h

-uscător electric rufe 19 kg 0.00 Electrolux t5350

-masa de călcat cu boiler 0.00 Electrolux fit2wc

-manechin universal cu boiler 0.00 Electrolux ff3

-maşina de ambalat verticală 0.00 Anghinetti Camptell mbm/o07

-conveyor cu 200 posturi 0.00 Anghinetti Camptell conv s/200.

Societatea absorbită Sara Exigent Clean SRL va transmite toate bunurile mobile şi imobile din ziua în care fuziunea va avea efect.

Preluarea societăţii absorbite de către societatea absorbantă şi intrarea acesteia în patrimoniul societăţii absorbante se va realiza în baza art. 238 alin. 1 lit. a din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, inclusiv prin transferul în patrimoniu a autorizaţiilor de funcţionare, certificate, stocuri de bunuri existente conform proceselor-verbale de inventar care se vor încheia în acest sens, contractele în derulare vor fi preluate de către societatea absorbantă.

Societăţile implicate în fuziune vor efectua toate formalităţile legale şi contractuale necesare, legate de sau care derivă din procesul de fuziune descris în acest proiect, incluzând, dar fără a se limita la depunerea tuturor documentelor şi cererilor necesare şi transmiterea tuturor notificărilor în vederea obţinerii permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii acestora.



Despre patrimoniul societăţii absorbite

Patrimoniul societăţii absorbite va fi predat societăţii absorbante de drept, ca efect al fuziunii, pe baza proceselor-verbale, după îndeplinirea procedurilor de înregistrare şi publicitate prevăzute de Legea 31/1990. La predarea patrimoniului societăţii absorbite, se va ţine cont şi de modificările patrimoniale cuprinse între data de referinţă a fuziunii şi data proceselor-verbale de predare- primire, toate elementele urmând să fie preluate integral. Odată cu transmiterea activelor identificate în procesele- verbale de predare primire către societatea absorbantă, se vor transfera şi toate obligaţiile de orice natură (actuale sau potenţiale), având temei contractual (contracte de închiriere, contracte de furnizare, contracte de concesiune etc.) sau delictual, care pot fi asociate activelor transferate, precum şi orice litigii (actuale sau potenţiale) care pot fi asociate cu activele transferate.

Activele transferate în cadrul fuziunii vor fi considerate ca aparţinând societăţii absorbante Costin JR Activ SRL din punct de vedere contabil la data efectivă a fuziunii reglementată de art. 249 lit. b din Legea nr. 31/1990.

Principalele operaţiuni de fuziune, dizolvare şi lichidare a societăţilor, precum şi de retragere sau excludere a unor asociaţi din cadrul societăţilor şi în conformitate cu prevederile art. 28 alin.1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, societăţile vor întocmi situaţii financiare cu ocazia fuziunii. Aceste situaţii financiare se vor depune la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termen de 30 de zile de la aprobarea acestora de către Adunarea generală a asociaţilor.

Societatea absorbantă Costin JR Activ SRL va prelua de la societatea absorbită SARA EXIGENT CLEAN - S.R.L. elementele de activ şi pasiv în aceleaşi conturi şi la aceleaşi valori, cu respectarea regimului contabil şi fiscal pe care le-ar fi avut în societatea iniţială, dacă fuziunea nu ar fi avut loc. În urma fuziunii, nu se va schimba destinaţia sumelor înregistrate de către fiecare dintre societăţile participante în conturile de rezerve.

Facem precizarea că documentul a fost publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 5428 din data de 06 decembrie 2023.




Despre Costin JR Activ SRL

Potrivit platformei termene.ro, consultată la data de 13 decembrie, societatea a fost înființată la data de 19 iulie 2012 . Firma are sediul pe Strada Ion Luca Caragiale, Nr. 16, Constanța, Județ Constanța

Costin JR Activ SRL are ca obiect de activitate întretinerea si repararea autovehiculelor.

Situația financiară se prezintă în felul următor: o cifră de afaceri de 240.533 lei, o pierdere de -49.289lei la un număr de 2 angajați.

Asociați sunt Pînzaru Costin (care este și administrator) și Pînzaru Aurica.

Pînzaru Aurica apare și în  Sara Exigent Clean SRL.  



Despre Sara Exigent Clean SRL

Potrivit platformei termene.ro, consultată la data de 13 decembrie 2023 , societatea a fost înființată la data de 5 iulie 2017. Firma are sediul pe Strada Ion Luca Caragiale, Nr. 16, Constanța, Județ Constanța.

Sara Exigent Clean SRL are ca obiect de activitate spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană. 

Situația financiară se prezintă în felul următor: o cifră de afaceri de 241.613lei, un profit de 43.992 lei la un număr de 2 angajați.

Asociat unic este Pînzaru Aurica. Administrator este Pînzaru Aurica.




Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.



PRECIZĂRI: 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:

Afaceri ConstanțaRestaurant nou în Amzacea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii