Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare majoră a legislaţiei RCA. Detalii

ro

10 Feb, 2017 15:50 15822 Marime text
Începând de astăzi, firmele de asigurare sunt obligate să efectueze constatarea daunelor, în cazul unui accident, acolo unde doreşte păgubitul, nu doar la centrele de constatare a daunelor, iar maşina poate fi reparată îm orice service doreşte păgubitul, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor (ASSAI). Decizia a fost luată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

„Anunț important pentru păgubiții RCA și proprietarii de service-uri auto!
Începând de astăzi, asiguratorii RCA sunt OBLIGAȚI să efectueze constatarea daunelor în locul indicat de către păgubit și nu doar în centrele lor de constatare a daunelor.
Practic, dacă ai avut mașina avariată în baza unui tichet RCA, mergi cu mașina direct în service-ul auto unde intenționezi să o repari, iar asiguratorul este obligat să vină în service-ul auto (ales de către tine, indiferent dacă acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurări) și să îți efectueze constatarea daunelor. Este o premieră în România!
Dispare în sfârșit, conceptul de punct de constatare a daunelor.
Felicitări departamentului de protecție a consumatorului din ASF!”, a scris Cristian Muntea pe pagina sa de Facebook.




El a spus, pentru economica.net că ASF a decis această modificare în urma solicitărilor făcute de service-uri cu un an în urmă. În plus, Muntean mai spune şi că asigurătorul este obligat să plătească reparaţia în orice service vrea păgubitul.

„Reparaţia se poate face în orice service doreşte clientul păgubit, fără ca acel serivce să fie obligat să aibă contract cu asigurătorul", a spus Muntean.


Sursa foto: auto-bild.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii