Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scapă de emoțiile începutului la masa de Blackjack

ro

28 Jun, 2022 14:43 1269 Marime text


Blackjack-ul sau 21 cum mai este numit de către jucători acest joc este unul dintre cele mai populare jocuri de-a lungul anilor și foarte mulți jucători chiar din întreaga lume aleg să îl joace din cauza simplității acestuia, dar și a atmosferei foarte plăcute. Până chiar și jucătorii foarte experimentați la Blackjack care se documentează foarte bine înainte de a alege să joace la un anumit cazino preferă să joace Blackjack pe bani reali. La 888 Casino Online ai posibilitatea de a juca Blackjack virtual chiar din confortul casei tale. Regulile la Blackjack sunt destul de simple, dealerul este cel care împarte cărțile, jucătorii stau fiecare la locurile lor, iar dealerul este cel care amestecă pachetul de cărți, dar și anunță câștigătorii.

Sfaturi și trucuri utile

În cazul în care încă nu te simți atât de confortabil la jocul de Blackjack, există câteva modalități prin care vei putea să îți dai seama la ce cazino ar trebui să începi să joci, indiferent că vorbim de cele fizice sau de cele online. Ca o regulă generală, după cum poate că deja știi dealerul va avea o carte întoarsă cu fața în jos și o carte cu fața în sus. Înainte de a face orice în joc este important să te uiți la cartea pe care o are dealerul cu fața în sus. În cazul în care această carte are o valoare de 2 până la 6 puncte este foarte probabil că o să mai vrea să primească cărți. Totuși, dacă cartea lui are o valoare de 7 sau mai mare trebuie să ai mai multă grijă.

Jucătorii aleg să nu se folosească de pariul de siguranță, pariu ce te va plăti 2:1 în cazul în care câștigi din cauză că deși poate că vei câștiga prin Blackjack, adică acumulând 21 de puncte, tot va trebui să plătești suma pariului inițial. În cazul în care alegi să joci într-un cazino fizic te sfătuiesc să nu te așezi pe primul scaun sau cel de lângă dealer, ci mai degrabă în al doilea sau altele de mai în spate. Motivul este unul destul de simplu: dealerul s-ar putea să fie pe grabă, astfel că tu vei avea suficient timp să te gândești la strategia pe care o vei folosi, să vezi cărțile, dar și să vezi modul în care abordează ceilalți jucători jocul. Dacă ești pentru prima dată într-un cazino te sfătuiesc ca înainte să intri în el să îi întrebi pe unii jucători cu experiență despre câteva sfaturi utile sau le poți consulta chiar tu pe internet.



Strategiile optime

Prima și cea mai importantă regulă la Blackjack pe care trebuie să o memorezi și să o aplici la joc este aceea de a nu te folosi de pariul de siguranță decât în cazul în care ai o strategie foarte bună sau ai făcut unele calcule matematice care să te favorizeze pe tine. Această strategie poate să facă o diferență foarte mare în joc și poate să schimbe cursul jocului, în special al jucătorului care deja pierde. Ceea ce mai trebuie să cunoști este valoarea cărților, precum și faptul că toate cărțile ce sunt în mâna dealerului, precum și în mâna jucătorilor sunt calculate corect cu ajutorul matematicii și fiecare mână constituie ceea ce se numește strategia de bază la Blackjack. Din cauza acestor combinații ale cărților unii jucători au decis să schimbe masa la care joacă. Acest lucru înseamnă că în funcție de cazinoul la care tu alegi să joci vei găsi foarte multe variații ale jocului de Blackjack de baza și combinații pe care va trebui să le înveți.

De reținut este faptul că uneori, deși poate că ai jucat perfect strategia, tot este posibil să pierzi, întrucât jocurile de noroc sunt programate în acest fel. Totuși, la majoritatea cazinourilor o să găsești aceleași reguli de bază cu mici modificări, dar vei putea să faci același lucru cu cărțile tale la toate cazinourile: să mai primești cărți, să alegi să nu mai primești, să dublezi pariul sau să împarți cărțile în două mâini diferite.

Reguli de bază la Blackjack

Pentru a putea să faci profit la un joc este nevoie să cunoști în primul rând regulile de bază de la jocul respectiv. Ceea ce trebuie să cunoști este faptul că la Blackjack se poate juca cu un pachet, două, trei sau chiar mai multe pachete o dată. Pachetele sunt cele standard ce se folosesc și la poker , adică diamante, inimi, pică și ghindă, fiecare dintre aceste simboluri având câte 13 cărți de fiecare. Prima carte este asul ce poate să valoreze fie un punct, fie 11 puncte. Cărțile ce sunt numerotate, adică cele de la 2 la 10 valorează exact numărul de pe ele, astfel că dacă ai cartea 7 în mâna aceasta valorează 7 puncte. Cărțile care au anumite fețe pe ele și literele specifice, adică J, K și Q valorează 10 puncte fiecare.

În momentul când joci Blackjack alături de mai mulți jucători fiecare veți juca împotriva dealerului, iar fiecare rundă constă în două mâini diferite oferite de către dealer. Ideea la acest joc este fie să acumulezi 21 de puncte, fie să ai mai multe puncte decât dealerul fără să depășești 21 de puncte. Dealerul poate și să depășească cele 21 de puncte, astfel că va pierde automat. În momentul când joci cu mai mulți jucători la masă, pentru a putea să câștigi, este nevoie să îl învingi atât pe dealer, cât și pe ceilalți jucători.

Concluzie

Atunci când vrei să încerci un joc nou, poate chiar Blackjack, este necesar să mergi bine pregătit la cazino. Din acest motiv, în cazul în care vrei să încerci să joci Blackjack pe bani te poți folosi de acest ghid pentru a păși mai încrezător la cazino sau a te conecta la acesta online. Poți cere unele sfaturi și de la jucătorii din cazino sau poți să te uiți pe internet la anumite sfaturi înainte de a începe să joci. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii