Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase ortopezi reputaţi merg mai departe Unde au ajuns medicii de la SOTRM, lăsaţi pe drumuri după decizia CJC

ro

17 Mar, 2014 00:00 14105 Marime text
La începutul lui noiembrie 2013, şase medici ortopezi de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud (SOTRM) primeau preavize. Asta pentru că pe unitatea medicală se punea lacătul, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), care decidea că SOTRM devine secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La momentul respectiv, medicii reputaţi de la SOTRM atrăgeau atenţia asupra faptului că, la mijloc, ar fi, de fapt, interese imobiliare. Reamintim în sensul acesta excelenta poziţionare a spitalului pe faleza din Eforie Sud, pe un teren împădurit în suprafaţă de 17 hectare.
Revenind, în pragul sărbătorilor de iarnă, şase doctori rămân fără loc de muncă. Unii dintre ei, printre care şi medicul Toma Cucu, l-au criticat dur pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, pentru această decizie. În opinia lor, social democratul ar fi responsabilul pentru trimiterea lor în preaviz. Asta şi pentru că Hotărârea de Guvern nr. 428 privind desfiinţarea SOTRM, publicată în Monitorul Oficial pe 5 iulie 2013, prevede, la art. 1 alin (1) că „personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul SOTRM se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa”.

Ce s-a întâmplat cu cei şase ortopezi, victimele unei hotărâri CJC? Toţi şi-au găsit locuri de muncă. Şi încă într-un interval de timp foarte scurt. Doctorul Toma Cucu şi Eugen Rubeli lucrează acum la cel mai nou spital din judeţ, anume Ovidius Clinical Hospital. Doctorul Cucu a avut deja o serie de intervenţii.
Liliana Mihaela Sandu activează în prezent la Spitalul de Ortopedie Agigea (o secţie exterioară a CJC), în vreme ce Mugur Silviu Marinescu şi Aurel Niculescu muncesc la Spitalul Municipal Medgidia. Nu în ultimul rând, se pare că doctorul Elena Magdalena Lupu ar activa în prezent într-un spital din Bucureşti. Acesta din urmă făcea în ultima vreme specializări în chirurgia coloanei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • silvius 18 Sep, 2016 11:48 Ultima data cand am fost la spitalul de ortopedie din Eforie si era inca functional, am vazut intr-un salon peste 10 pacienti care asteptau sa intre in operatii de refacere a interventiile gresite ale medicilor de la spitalul din Constanta. Deci, medicii amatori au avut in final castig de cauza, inlaturandu-i pe profesionisti. Pana cand nu se vor schimba legile care-i protejeaza, probabil ca vom mai vedea multe astfel de fenomene.
  • loredana culea 11 Apr, 2014 14:12 Draga Oana te anunt daca nu te-ai documentat pana acum ca Spitalul din AGIGEA exista eu lucrez pe ortopedie si intradevar este o sectie exterioara a SCJU cta dar nu iti imagina ca are 3 saloane si 2 angajati este ditamai spitalul care trateaza o multime de oamenii asa ca te astept la mare si iti fac un tur sa te convingi
  • Oana 17 Mar, 2014 16:33 Spitalul de Ortopedie din Agigea nu exista. Si daca este sectie exterioare, nu are cum sa fie spital. Si daca este sectie exterioara, nu are cum sa apartina CJC (Consiliul Judetean Constanta), deoarece CJC NU este o unitate medicala.