Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase directori generali, plini sau interimari, în nici un an Liberalul Andrian Mihei, instalat la conducerea ANR

ro

26 Feb, 2013 21:34 3540 Marime text
mihei_anr_andrian_mihei100039.jpgFostul deputat liberal Andrian Mihei a fost numit, ieri, Director al Autorităţii Navale Române (ANR). Numirea a fost, conform declaraţiilor lui Mihei, semnată de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, liberalul Relu Fenechiu. Este prima funcţie publică pe care liberalul constănţean o ocupă.

Andrian Mihei este cel de-al şaselea director pe care Autoritatea Navală Română îl are în mai puţin de un an. La sfârşitul lunii mai 2012, la conducerea instituţiei era instalat Constantin Matei, actual subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Matei a demisionat însă câteva luni mai târziu, mai exact în septembrie 2009, iar la conducerea instituţiei au rămas, interimari, Eugen Olteanu şi Şerban Berescu, directorul Direcţiei Siguranţa Navigaţiei ANR. Acesta a fost momentul când ANR a anunţat, oficial, că îşi mută activitatea de examinare la Bucureşti pentru că, aşa cum susţinea Olteanu la vremea respectivă, ar fi fost „mult mai logic şi mai ieftin". Decizia a fost extrem de controversată, însă conducerea interimară a ANR a motivat-o prin faptul că mişcarea vine ca un răspuns la numeroasele cerinţe formulate de navigatorii din ţară. S-a spus atunci că, odată cu activitatea de examinare, vor fi mutate la Bucureşti şi partea de investiţii, dar şi cea de aprovizionare. Reorganizarea ANR a creat tensiuni în cadrul instituţiei şi, aşa cum era de aşteptat, angajaţii s-au declarat nemulţumiţi de schimbările menţionate.

Conducerea interimară a luat sfârşit la începutul lunii octombrie. Pe 3 octombrie, la şefia instituţiei a fost numit Mihai Şagău. El a fost susţinut, pentru această funcţie, de liberalii constănţeni. Predarea atribuţiilor de director general către Şagău a fost făcută de fostul director al instituţiei, liberalul Constantin Matei.

Mandatul lui Şagău nu a durat însă prea mult, căci pe 13 februarie el a fost demis din funcţie. De la acel moment şi până ieri, conducerea instituţiei a fost asigurată de Răzvan Trandafir, director tehnic în cadrul ANR.

Ieri, însă, în vârful ANR a fost instalat liberalul Andrian Mihei, fost deputat în legislatura 2004-2008. Mihei s-a născut pe 6 decembrie 1956, este comandant de cursă lungă şi profesor universitar doctor la Academia Navală din Constanţa. Este membru al PNL din 2006. Anterior, a făcut parte din Partidul Conservator. Până la această numire, Mihei ieşise din prim planul politicii locale constănţene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii