Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:19 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea de Kurban Bayram Primarul Marian Iordache şi consulul Turciei, Ali Bozcalişkan, alături de musulmanii din Medgidia

ro

26 Sep, 2015 00:00 1002 Marime text
În perioada 24-27 septembrie, turcii şi tătarii din România, ca şi musulmanii din toată lumea, sărbătoresc Kurban Bayram. Această sărbătoare reprezintă o confirmare a credinţei în Allah. Sărbătoarea Sacrificiului este şi momentul în care musulmanii îşi ajută apropiaţii, dar şi pe cei aflaţi în nevoie.
 
Cu această ocazie, joi, 24 septembrie, la Casa de Cultură „I.N. Roman“ din Medgidia a avut loc o întâlnire a credincioşilor musulmani din localitate, organizată de profesorul Gafar Ekrem. La eveniment a participat şi primarul oraşului Medgidia, Marian Iordache. Edilul-şef şi-a exprimat ataşamentul faţă de comunitatea turco-tătară din localitate, arătându-şi totodată disponibilitatea faţă de problemele acesteia.
 
De asemenea, consulul Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozcalişkan, a fost prezent la reuniune. Excelenţa sa a marcat însemnătatea sărbătorii Kurban Bayram şi a subliniat faptul că autorităţile turce nu au făcut niciodată diferenţe între comunitatea turcă şi cea tătară din România. La final, Ali Bozcalişkan i-a invitat pe toţi cei prezenţi sâmbătă la o masă oferită de Consulatul Republicii Turcia la un restaurant din Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii