Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mesaj a transmis Marcel Ciolacu cu prilejul sărbătoarii Kurban Bayram

ro

28 Jun, 2023 13:11 1155 Marime text
Marcel Ciolacu. Facebook/Marcel CiolacuComunitatea musulmană celebrează miercuri, 28 iunie 2023, prima din cele patru zile de Kurban Bayram. Sărbătoarea Sacrificiului – Eid al Adha este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică și este celebrată în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic.

Potrivit unui comunicat al Muftiatului Cultului Musulman din România, Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj adresat cu prilejul Sărbătorii Kurban Bayram. 

Vă prezentăm mai jos conținutul integral al mesajului: 
 
Sărbătoarea Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului îmi oferă prilejul de a-mi exprima, și cu acest prilej, respectul față de comunitatea musulmană din țara noastră, o comunitate pe deplin integrată în ansamblul societății și care contribuie activ, astăzi, ca și în trecut, la edificarea binelui comun.

Guvernul României înțelege și recunoaște cum se cuvine contribuția fiecărei comunități etnice și religioase la crearea societății românești.

Adresez credincioșilor musulmani din țara noastră sincere felicitări, însoțite de urări de sănătate, pace și prosperitate., a transmis premierul. 


Citește și: Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii