Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantierul Naval Constanța caută firmă pentru proiectare și execuție lucrări de construire centrală electrică fotovoltaică cu capacitatea de 3,2 MWp

ro

12 Feb, 2024 11:40 764 Marime text
Șantierul Naval Constanța SA organizează o licitație pentru găsirea unei societăți care să se ocupe de proiectare și execuție lucrări de construire centrală electrică fotovoltaică cu capacitatea de 3,2 MWp.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie 2024, iar licitația are loc în aceeași zi. Valoarea estimativă a achiziției este de 11.507.910,82 lei.  Oferta va fi depusă la adresa Incinta Port nr. 1, loc. Constanța, județul Constanța, Registratura Șantierului Naval Constanța, clădirea P+7, parter, până la data limită.
 
Obiectivul general al proiectului propus este producția majorată a energiei din surse regenerabile solare prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile fără instalații de stocare integrate, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR – Componenta C6. Energie, măsura de investiții I1. Noi capacități pentru producția de energie electrică din surse regenerabile.
 
Obiectivul principal al investiției este producerea de energie electrică ”verde” prin valorificarea resurselor de energie solară, regenerabilă – existentă la locul amplasamentului.
 
Obiectul achizitiei consta in atribuirea contractului de achizitie de proiectare si executie lucrari de construire a unei Centrale Electrice Fotovolatice, fara stocare de energie, avand o capacitate instalata de cel putin 2,9 MWp (puterea invertoarelor), cu puterea instalata in panouri de cel putin 3,2 MWp, in scopul producerii de energie verde din surse regenerabile, centrala ce va fi amplasata pe acoperisul de tip terasa al halei constructii corp construita la sol, in suprafata de 47.232 mp, cu nr. Cadastral 241904-C8, situata la adresa Incinta Port nr. 1, loc. Constanta, judetul Constanta, hala constructie corp aflata in proprietatea Santierului Naval Constanta S.A., suprafata disponibila amplasarii panourilor fotovoltaice find de aproximativ 47.232 mp.
 
Prin contractul ce urmează sa fie încheiat se urmărește proiectarea si instalarea unei centrale care sa asigure îndeplinirea următorilor indicatori:
A. Capacitate operațională suplimentară instalată de producere a energiei din surse regenerabile – 2,9 MW
B. Energia electrica produsa (in primul an) – 3959 MWh
C. Reducerea gazelor cu efect de sera: Scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră – 2445,47 Echivalent tone de CO2
D. Producția brută de energie primară din surse regenerabile - 0,34 mii Tep/an
E. Producția totală de energie electrică din surse regenerabile – 73.635 MWh/20 ani
 
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Premierul Marcel Ciolacu prezent la Șantierul Naval Constanța (FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii