Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:47 12 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancţiuni contravenţionale aplicate ieri, de Poliţia Locală Constanţa

ro

01 Oct, 2019 13:52 3866 Marime text
În  cursul zilei de 30.09.2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 5.
 
Echipele mixte de control formate din lucrători cu atribuții în domeniul ordinii publice, siguranței rutiere și activității comerciale au monitorizat și verificat, în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele zone de interes public:  Cartier  KM 5, Strada Viorelelor, Piața KM 4-5, Cartier Anda, Cartier Poarta 6, Parc Poarta 6, Piața Roșu, Valea Portului, Poarta 5, Cartier Cet, Parc Viitorului, Piața CET, Cartier Medeea, Zona Industrială, Piața Abator, Piațeta Far, Parc Caraiman, Strada Albastră, Strada Caraiman, în proximitatea cimitirului Viile Noi.

Cu această ocazie, poliţiştii loccali au legitimat 61 de persoane și au constatat 53 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale.
 
Astfel, s-au aplicat 24 amenzi pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, 19 amenzi pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public, arderea deșeurilor vegetale în locuri publice, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, staționarea autovehiculului pe spațiul verde, parcarea autoturismului prin încălcarea marcajelor, creșterea păsărilor pe raza municipiului Constanța, două amenzi pentru acte de comerț ambulant, şase amenzi pentru opriri/staționări neregulamentare prin încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 (Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, o amendă pentru nerespectarea obligațiilor legale cu privire la eliberarea unui nou document de identitate și o amendă pentru nerespectarea prevederilor  HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Valoarea celor 53 de amenzi contravenționale  a fost  în sumă de 15.180 lei.

Tot în cadrul acestei acțiuni tematice au fost verificati operatorii economici care erau autorizați pentru desfășurarea unor activități comerciale pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 5, în sensul respectării suprafețelor autorizate de autoritatea publică locală pentru tonete legume/ fructe și amplasamente flori.

Poliţia Locală menţionează faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Sursă foto: Poliţia Locală
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii