Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:38 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saber Guardian. Ministrul Apărării vine la Mihail Kogălniceanu și Bordușani. Militari din Brigada 9 Mecanizată Mărășești în zonele vizate

ro

16 Jul, 2017 07:07 3780 Marime text
Astăzi, ministrul apărării, Adrian Țuțuianu, va participa, începând cu ora 11.00, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Argedava Saber 17, în care se va forța un curs major de apă, respectiv brațul Borcea al fluviului Dunărea, în raza comunei Bordușani, județul Ialomița.

Tot astăzi, începând cu ora 15.00, ministrul apărării naționale va participa la Ziua Distinșilor Vizitatori a secvenței acționale tip MASCAL (mass casualty), în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.
 
Ieri, ministrul apărării naționale, a participat, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului întrunit cu trageri de luptă “Getica Saber 17” din marja Saber Guardian 2017 (SG17), la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

În zonele vizitate astăzi de ministru se află forțe ale Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești după cum urmează:

Borduşani: militari din Batalionul 348 Apărare Antiaeriană "Dobrogea" şi Batalionului 341 Infanterie "Constanţa";

Mihail Kogălniceanu: militari din Batalionului 348 Apărare Antiaeriană "Dobrogea".

Totodată, militarii din Forțele Navale Române participă la Exercițiul multinațional SABER GUARDIAN 17 cu 10 nave de luptă și de sprijin logistic, 12 ambarcațiuni și 18 mijloace terestre de luptă care desfășoară, alături de aproximativ 25.000 de militari români și străini numeroase acțiuni, pe mare, pe uscat și în aer, în cadrul celor șase secvențe ale exercițiului SABER GUARDIAN 17, planificate la Cincu, Râureni, Bordușani, Capu Midia, Mihail Kogălniceanu și Babadag.

SG17 este cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea noastră, în perioada 11-20 iulie, unde participă 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere.

Exercițiul este condus de USAREUR și se desfășoară pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii