Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romsilva a înfiinţat zeci de trasee educative la nivelul direcţiilor silvice judeţene. Vizată și Tulcea

ro

07 Jan, 2024 14:29 625 Marime text
foto: pexels Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a înfiinţat anul trecut 55 de trasee educative la nivelul direcţiilor silvice judeţene, care au fost parcurse deja de peste 35.000 de elevi, potrivit datelor anunţate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Aceste trasee au fost înfiinţate sub umbrela programului de educaţie forestieră "Descoperă secretele pădurii - Să învăţăm despre păduri", dezvoltat la nivelul direcţiilor silvice, la care se adaugă alte 9 trasee educative deja existente la nivelul parcurilor naţionale şi naturale din administrarea Romsilva. Traseele pot fi parcurse cu respectarea regulilor de acces şi vizitare, dar ţinând cont şi de condiţiile meteo.


Direcţiile silvice care dispun de trasee educative

Direcţiile silvice care dispun de trasee educative sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara , Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu - Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2024, vor mai fi date în folosinţă trasee educative la direcţiile silvice Brăila, Constanţa, Mureş, Olt, Sălaj, Vâlcea şi Vrancea.

De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, specialiştii din aparatul central al Romsilva au lansat un proiect pilot pentru susţinerea interactivă a orelor de educaţie forestieră şi de mediu în şcolile din Bucureşti. Proiectul constă în oferirea unui kit de plantare care conţine un ghiveci, o plantă de interior, turbă şi instrucţiuni de îngrijire.

În 2023, Romsilva a organizat concursul educativ "Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests" şi a încheiat la nivelul subunităţilor sale teritoriale numeroase parteneriate educaţionale cu instituţii de învăţământ şi organizaţii non-guvernamentale.



Citește și:

OficialDosarul Retrocedărilor de la Romsilva, închis de judecători! A intervenit prescripția (MINUTA)



 Sursa: Agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii