Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romgaz împrumută 325 de milioane de euro pentru a achiziționa acțiunile Exxon Mobil din Marea Neagră

ro

30 Mar, 2022 15:06 1422 Marime text
Gaze în Marea Neagră. Foto: ZIUA de ConstanțaS.N.G.N. ROMGAZ S.A. a încheiat un contract de împrumut bancar pentru a achiziționa acțiunile Exxon Mobil din Marea Neagră. 
 
Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori București, astăzi, 30 martie 2022, a fost semnat de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (în calitate de împrumutat) și Raiffeisen Bank S.A. (în calitate de creditor),  Contractul de împrumut bancar nr.37843/30.03.2022 în valoare de 325 milioane EUR, precum  și termenii și condițiile angajante aferente, în vederea acoperirii unei parti din prețul de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited.
 
Acest contract de împrumut bancar a fost semnat că urmare a obținerii aprobărilor corporative necesare, respectiv a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A., prin Hotărârea nr. 12/10 decembrie 2021, care prevede  următoarele:

 „Articol 1: Se aproba contractarea de împrumuturi de la una sau mai multe instituții de credit, în valoare totala de 325 milioane Euro, în vederea acoperirii unei parti din prețul tranzacției de achiziție de către S.N.G.N. Romgaz S.A. a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited, cu următoarele criterii de acordare:

·         garanții: fară garanții;

·         comision de acordare: 0 (zero);

·         comision de neutilizare: 0 (zero);

·         comision de rambursare anticipata: 0 (zero);

·        rata de dobândă pentru utilizare în EUR: EURIBOR 3M plus % marja pe an (% marja conform celei mai bune oferte în cazul în care se încheie un singur contract de împrumut, sau % marja conform celor mai bune oferte în cazul în care se încheie doua contracte de împrumut);

·         maturitatea creditului: 5 ani de la data tragerii;

·         rambursarea creditului: rate trimestriale egale începând cu primul trimestru după prima tragere din credit;

·         perioada de utilizare: 3 luni de la data semnării contractului de împrumut;

Articol 2: Se împuternicește Directorul General și Directorul Economic al S.N.G.N. Romgaz S.A., în vederea semnării contractului/ contractelor de împrumut menționat(e) la articolul 1, precum și a oricăror altor documente, certificate, cereri de utilizare, notificări și acte necesare conform contractului/contractelor menționate anterior.” 

Contractul de împrumut nr.37843/30.03.2020 a fost semnat conform condițiilor aprobate de Adunarea Generala Ordinara a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din 10 decembrie 2021.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii