Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România primește rating-uri pozitive de la Moody's pentru datoriile pe termen lung și scurt

ro

04 Nov, 2023 14:47 813 Marime text
foto: Facebook.com
În postarea sa de pe Facebook, Nicolae Ciucă menționează că agenția Moody's a reconfirmat ratingul de țară al României ca Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt. Aceste ratinguri indică faptul că economia românească este robustă și are capacitatea de a crește sustenabil în viitor.Ciucă atribuie această situație economică solidă măsurilor luate în timpul guvernării liberale. 

Iată postarea de pe pagina de socializare a lui Nicolae Ciucă:

A treia mare instituție financiară internațională notează performanțele economiei românești. Agenția Moody’s a reconfirmat ratingul de țară Baa3 pentru datoria pe termen lung și P-3 pentru datoria pe termen scurt. Acești indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut față provocărilor din ultimul an și are capacitatea de creștere sustenabilă în anii următori.

Această situație economică solidă este rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale. Anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiții străine directe, de absorbție a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creșterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004. Raportul Moody’s confirmă că acestea sunt fundamente ferme pentru continuarea sporirii productivității muncii și a creșterii economice robuste din anii următori, precum și pentru reducerea și mai mult a diferenței dintre nivelul de trai al românilor și media europeană.

Moody’s este a treia mare agenție internațională, după Fitch (în septembrie) și Standard & Poor’s (în octombrie) care certifică soliditatea economiei românești și capacitatea noastră de creștere.- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Nicolae Ciucă va sprijini ideea de a crea o capelă în Parlament
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii