Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România are un nou ambasador în SUA. Iohannis a semnat decretul de numire. Cine este noul ambasador. Date din CV

ro

08 Jul, 2021 01:14 2714 Marime text
  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 672 a fost publicat Decretul pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Dan-Andrei Muraru.
 
Totodată, în același monitor, a fost publicat și Decretul 810 prin care Dan-Andrei Muraru se acreditează în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington.

Actul normativ la care facem referire este contrasemnat de primul ministru Florin-Vasile Cîțu.
 
Muraru (n. 20 mai 1982, Iași) este un istoric și fost președinte executiv al IICCMER (perioada 2012-2014).

Este licențiat al Universității „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Istorie, specializarea Istorie (iulie 2005).

În iulie 2007, a finalizat programul de master „Românii și Europa” din cadrul aceleiași facultăți, iar în septembrie 2011, a devenit doctor al Universității „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Istorie, teza de doctorat „Procesele criminalilor de război din Transnistria” obținând calificativ maxim.

În anii de studiu, a beneficiat de o serie de burse de cercetare în instituții academice din afara țării. A fost bursier Erasmus-Socrates la Aristotle University of Thessaloniki, bursier New Europe College (bursă Odobleja) la New Europe College – Institute for Advanced Study, iar în perioada octombrie 2010 – mai 2011 a fost bursier United States Holocaust Memorial Museum – Center for Advanced Holocaust Studies, Washington DC.

De asemenea, Andrei Muraru a obținut o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020.

Reamintim ca la 22 februarie anul acesta președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru rechemarea a 23 de ambasadori, printre care și George Maior (ambasador în SUA), Emil Hurezeanu (Germania), Bogdan Mazuru (Austria), Liviu-Petru Zăpîrțan (Vatican)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii