Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezervația Biosferei Delta Dunării, sanctuar al biodiversităţii. Găzduiește cea mai mare colonie de pelicani comuni din Europa (video)

ro

23 May, 2021 14:19 1883 Marime text
  • Delta Dunării găzduiește cea mai mare colonie de pelicani comuni din Europa, Roșca – Buhaiova, care a beneficiat de statut de protecție încă din perioada interbelică, fiind declarată în anul 1979 rezervație a biosferei.
Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) excelează prin densitatea ridicată a multor specii, unele foarte rare sau care lipsesc din alte zone ale continentului. Delta Dunării găzduiește cea mai mare colonie de pelicani comuni din Europa, Roșca – Buhaiova, care a beneficiat de statut de protecție încă din perioada interbelică, fiind declarată în anul 1979 rezervație a biosferei.

Pelicanii reprezintă simbolul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Spectacolele încântătoare pe care le oferă aceste impozante păsări, cu impresionantele escadrile în care se reîntorc și pleacă în fiecare an, cu un întreg ritual de hrănire, aparte față de alte specii de păsări, nu pot fi întâlnite decât în una dintre cele mai interesante și spectaculoase zone umede din lume - Delta Dunării.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Sursa video: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii