Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:32 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est, organizată în România

ro

14 Oct, 2019 14:52 721 Marime text
Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence – SEDM Ministerial) va avea loc miercuri, 16 octombrie, la Palatul BNR din București.

La reuniunea prezidată de preşedintele Comitetului de Coordonare al SEDM, ministrul adjunct al apărării din Albania, Petro Koçi, participă reprezentanţi ai miniştrilor apărării din statele membre ale SEDM, secretarul de stat din MApN Doru Claudian Frunzulică, ministrul apărării din Republica Moldova, Pavel Voicu, precum şi Asistentul Secretarului General al NATO pentru Diplomaţie Publică, Ambasadorul Tacan Ildem, şi directorul Centrului pentru Cooperare în domeniul Securităţii (RACVIAC), Jeronim Bazo.

Activitatea reprezintă o bună oportunitate pentru reconfirmarea angajamentului României faţă de proiectele derulate în cadrul iniţiativei, precum şi pentru susţinerea unor propuneri de consolidare a SEDM ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est, în contextul evoluţiei mediului de securitate din regiune.

Cu acest prilej, miercuri, 16 octombrie, de la ora 13.30, preşedintele Comitetului de Coordonare al SEDM, Petro Koçi, și secretarul de stat Doru Claudian Frunzulică vor susține declarații de presă.

SEDM este o iniţiativă regională ce contribuie la menţinerea păcii şi la întărirea relaţiilor de bună vecinătate şi de strânsă cooperare între statele din Europa de Sud-Est, prin oferirea unei platforme de dialog politico-militar şi implicarea în proiecte cu aplicabilitate practică în domeniul securităţii şi stabilităţii regionale.

Din Procesul Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei fac parte Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina, iar  Republica Moldova are statut de observator.

În perioada 2019-2021, Albania asigură preşedinţia Comitetului de Coordonare al SEDM, precum şi a Comitetului Director Politico-Militar al Forţei Multinaţionale de Pace din Sud-Estul Europei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii