Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețele Electrice Dobrogea Peste 80% din consumatori au din nou curent electric

ro

28 Nov, 2023 20:25 1042 Marime text


Sursa foto: Rețele Electrice Dobrogea





 
  • Echipele Rețele Electrice Dobrogea ale contractorilor și cele mobilizate de la alte regiuni au reconectat la rețea peste 80% din numărul total de clienți a căror alimentare a fost întreruptă de fenomenele meteorologice de cod roșu.

Față de situația de la ora 13, pe parcursul zilei au fost reconectați peste 7.000 de clienți în județul Constanța, aproximativ 6.000 în Tulcea și 1.000 în Călărași, potrivit  Rețele Electrice Dobrogea.
 

„Numărul total al localităților afectate a scăzut de la 99 la 75. La ora 18, echipele lucrau în continuare pentru remedierea unor defecte în rețele care deservesc circa 49.000 clienți, din care aproximativ 25.000 în județul Constanța, 13.000 în Tulcea, 8.000 în Călărași și 2.500 în Ialomița. Durata intervențiilor rămâne mai mare decât în mod normal întrucât, deoarece condițiile meteo s-au înrăutățit din nou, accesul este în continuare dificil în multe zone din cauza ploii și noroiului, iar zona afectată de condițiile meteo este foarte întinsă”, declară sursa citată.


Au fost instalate 13 grupuri electrogene de mare putere pentru alimentarea instalațiilor de pompare a apei, precum și a unor zone de rețea unde soluționarea avariilor nu era posibilă momentan. Grupurile electrogene aparțin atât Rețele Electrice Dobrogea, contractorilor societății cât și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

„Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați. Odată cu remedierea rețelelor de medie tensiune care alimentează localitățile, echipele repară și deranjamentele de joasă tensiune în interiorul localităților”, adaugă reprezentanții societății.

Citește și
Echipe suplimentare mobilizate pentru remedierea avariilor cauzate de vreme
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii