Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Vraja Mării din Constanţa a fost pus la pământ. Clădirea va fi modernizată (galerie foto)

ro

16 Apr, 2017 19:22 15528 Marime text
Restauranul Vraja Mării, situat în apropierea Cazinoului din Constanţa a fost pus la pământ aproape în totalitate. Restaurantul, unul dintre cele mai vechi din Constanţa nu a fost demolat definitiv, acesta fiind supus unui proces amplu de modernizare, recompartimentări interioare, consolidare şi reacoperire terasă, cu scopul realizării unui imobil-reper, bine integrat în contextul urban existent.

De remarcat că în zona în care a fost amenajat şantierul pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a Restaurantului Vraja Mării nu este niciun panou care să precizeze ce lucrare are lor acolo, şi alte informaţii care sunt obligatorii în astfel de situaţie.

Conform proiectului lucrările de intervenţie propuse constau în: C1 - intervenţii de consolidare după caz, conform expertizei tehnice de specialitate; lucrări de mărire a înălţimii libere la parter şi etajul 1 prin desfacerea şi refacerea planşeelor în vederea unei funcţionări optime conform cu specificul activităţii; amenajări interioare la parter şi la etajul 1; la etajul 1, clădirea C1 va comunica cu terasa circulabilă ce se va amenaja peste imobilul C2; acoperirea imobilului C1 va fi de tip terasă necirculabilă; consolidări după caz, conform expertizei tehnice de specialitate; desfacerea învelitorii existente şi realizarea unei terase circulabile cu acces de la etajul 1 al imobilului C1.

Aspectul faţadelor va ţine seama de caracterul general al zonei şi de arhitectura clădirilor din vecinătate cu care se află în relaţii de co-vizibilitate. Pe teren se vor amenaja o terasă descoperită în faţa clădirii şi spaţiul verde existent, care se va menţine şi recondiţiona. Restaurantul va avea două spaţii de consumare şi o terasă, care vor dispune de 1.000 de locuri.

Citeşte şi: 

Mai ştiţi restaurantul Vraja Mării? Uitaţi cum arată azi! (galerie foto+video)

Lucrări de modernizare la restaurantul Vraja Mării din Constanţa (galerie foto)

Proiectul a fost prezentat la APM Constanţa. Cum va arăta restaurantul Vraja Mării după reabilitare

Constanţa-Restaurantul Vraja Mării

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii