Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul a fost prezentat la APM Constanţa Cum va arăta restaurantul Vraja Mării după reabilitare

ro

13 Dec, 2016 00:00 5625 Marime text
Vraja Mării SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Consolidare şi recompartimentări interioare restaurant P+1 - consolidare şi modificare acoperire terasă corp C2“.
 
Amplasamentul investiţiei este un teren intravilan situat în municipiul Constanţa, învecinându-se la nord-vest cu bulevardul Elisabeta (lE 228851), iar pe celelalte trei laturi, cu terenuri proprietate publică, deţinute de Primăria Constanţa. Imobilul are o suprafaţă de 405,00 mp, cu o deschidere de circa 14,60 m şi o adâncime de circa 30,60 m. Pe respectivul amplasament există două imobile C1 şi C2, având următoarele caracteristici: imobil C1 cu regimul de înălţime P+1E - restaurant Vraja Marii, imobil C 2 cu regimul de înălţime P - terasă acoperită. Având în vedere starea fizică precară a construcţiilor existente şi luând în considere potenţialul deosebit al zonei, beneficiarul solicită iniţierea lucrărilor de modernizare, recompartimentări interioare, consolidare şi reacoperire terasă, ce vizează obiectivul studiat, cu scopul realizării unui imobil-reper, bine integrat în contextul urban existent.
 
Lucrările de intervenţie propuse constau în: C1 - intervenţii de consolidare după caz, conform expertizei tehnice de specialitate; lucrări de mărire a înălţimii libere la parter şi etajul 1 prin desfacerea şi refacerea planşeelor în vederea unei funcţionări optime conform cu specificul activităţii; amenajări interioare la parter şi la etajul 1; la etajul 1, clădirea C1 va comunica cu terasa circulabilă ce se va amenaja peste imobilul C2; acoperirea imobilului C1 va fi de tip terasă necirculabilă; consolidări după caz, conform expertizei tehnice de specialitate; desfacerea învelitorii existente şi realizarea unei terase circulabile cu acces de la etajul 1 al imobilului C1.
 
Aspectul faţadelor va ţine seama de caracterul general al zonei şi de arhitectura clădirilor din vecinătate cu care se află în relaţii de co-vizibilitate. O parte dintre materialele din demolare vor fi recuperate, iar restul, dirijate către o zonă de depozitare specială a materiilor nefolositoare. Cantitatea de moloz este de 12 tone. Pe teren se vor amenaja o terasă descoperită în faţa clădirii şi spaţiul verde existent, care se va menţine şi recondiţiona. Restaurantul va avea două spaţii de consumare şi o terasă, care vor dispune de 1.000 de locuri.

Despre Vraja Mării SRL

Vraja Mării SRL a luat fiinţă în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Elisabeta nr. 2A. Capitalul social subscris, de 3.075 de lei, integral vărsat, este compus din 307 părţi sociale. Asociat unic este Dumitru Cuşu, născut pe 16.03.1955, în comuna Săcele, Constanţa. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de „restaurante”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii