Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant de pe litoral închis de inspectorii sanitari veterinari din cauza deficiențelor depistate

ro

12 Jul, 2017 18:15 3500 Marime text
În data de 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 36 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari,  Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:
-        comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar,
-        nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie,
-        etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare,
-        neanunţarea de către operatorul economic a începerii activități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante, o braserie, o pensiune şi o unitate tip fast food au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 16.500 lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 106 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Tot în cursul acestei zile, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Venus, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional două restaurante, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei. Au fost retrase de la vânzare 72 de kg produse alimentare, improprii consumului uman şi dirijate către o unitate specializată pentru neutralizare.

”Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center – ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie” - au transmis inspectorii DSVSA. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii