Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandament Sezon Estival 2023 Controale aspre în industria alimentară! Sute de unități sancționate în zonele turistice de top

ro

05 Sep, 2023 15:36 758 Marime text

În perioada 26.06 – 03.09.2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 2.245 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța, transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranţa Alimentelor. 

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;

-nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;

-depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unități, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanțe de interzicere a activității, 11 ordonanțe de suspendare a activității și 9 avertismente.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 2.125 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată), a mai punctat sursa citată. 

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare.Citește și:

ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2023”. Vor fi controlați operatorii din toate staţiunile de pe litoral

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii