Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Respins de consilierii judeţeni, Palatul Copiilor ar putea fi preluat de Consiliul Local Constanţa (document)

ro

27 Aug, 2016 00:00 2326 Marime text
După ce proiectul iniţiat de vicepreşedintele CJC Claudiu Iorga Palaz, prin care se propunea preluarea de către Consiliul Judeţean a Palatului Copiilor Constanţa de la Ministerul Educaţiei, a fost respins de aleşii PNL, care au votat împotrivă, iată că şi Consiliul Local Constanţa face o încercare.
 
În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 august, pe masa aleşilor locali se va afla şi proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului situat pe strada Soveja nr. 17 din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa. Precizăm că este vorba despre imobilul Palatului Copiilor Constanţa, compus din corp C1, corp C2 - sală de sport, căsuţe prefabricate + cabină, corp C 3 - bazin de înot şi corp C4 - teatru de vară.
 
În proiectul de hotărâre se precizează: Consiliul Local se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul transmis şi să-l menţină la standardele de calitate, pentru desfăşurarea activităţilor specifice. Palatul Copiilor constituie domeniu public al statului, atestat prin HG nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflat în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale prin ISJ Constanţa.
 
CLM se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Educaţiei Naţionale, precum şi ale instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. Ministerul Educaţiei Naţionale va verifica şi controla periodic, prin ISJ Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis CLM Constanţa, în conformitate cu destinaţia acestuia. În prezent, Palatul Copiilor a ajuns într-o stare deplorabilă, fiind un focar de infecţie.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul de hotărâre la care facem referire. 

Citeşte şi

Palatul Copiilor din Constanţa, preluat de CJC pentru lucrări de reparaţii (document)
 
Palaz, şicanat de liberali CJC, parte civilă în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii