Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Copiilor din Constanţa, preluat de CJC pentru lucrări de reparaţii (document)

ro

14 Aug, 2016 15:55 4617 Marime text
Miercuri, va avea loc prima ședință ordină a Consiliului Județean Constanța (CJC) în noua formulă completă. Pe ordinea de zi a întrunirii programate pentru ora 13.00, se află nu mai puţin de 64 de proiecte care așteaptă aprobarea.

Unul dintre proiecte se referă la exprimarea acordului pentru preluarea unui bun imobil, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în administrarea CJC. Este vorba despre Palatul Copiilor.
 
Iată ce informaţii apar la expunerea motivelor:

„Înfiinţat în anul 1952, Palatul Copiilor este un Complex educativ multifuncţionaI, construcţia actualului sediu fiind finalizată în anul 1968. Iniţial, unitatea a funcţionat cu secţii artistice, ştiinţifice şi tehnice, ulterior înfiinţându-se şi secţiile sportive. În anul 1973 s-a dat în funcţiune piscina acoperită de 25 m, cu 6 culoare, tribuna pentru spectatori, şi toate facilităţile necesare asigurării bunul mers al activităţii secţiei de înot.
Palatul Copiilor este aşezat în nordul municipiului Constanţa, pe malul lacului Tăbăcăriei, la cca.200 m de Delfinariu şi la aproximativ 500 m de malul Mării Negre, Palatul Copiilor dispune de un sediu impunător, cu o arhitectură modernă. Acesta este frecventat de mii de copii din municipiul Constanţa, fiecare activând la una din secţiile sportive, artistice, tehnice sau ştiinţifice din cadrul unitáţii. Aici se organizează periodic expoziţii, spectacole artistice, reuniuni internaţionale, competiţii sportive, etc.

Este de notorietate importanţa pe care o are această unitate de educaţie în antrenarea şi desăvârşirea fizică şi spirituală a copiilor noştri. În calitate de autoritate a administraţiei publice judeţene, cu atribuţii în dezvoltarea economică şi socială, profund implicată în asigurarea functionării serviciilor publice de interes judeţean, inclusiv în ceea ce priveşte educaţia/învăţământul, nu putem ignora faptul că imobilul — Complex Palatul Copiilor — nu oferă beneficiarilor serviciilor sale (copiilor) condiţii optime pentru a-şi desfăşura activităţile cultural-educative şi sportive. Construcţiile care alcătuiesc ansamblul imobilului Palatul Copiilor necesită executarea de lucrări de reparaţii, reabilitare şi reamenajare, lucrări care nu au fost executate de foarte mutt timp, dovada fiind starea fizică în care acestea se prezintă la acest moment.

Având în vedere că Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în calitate de administrator al acestui Complex, nu a dovedit capacitatea de a investi în asigurarea funcţionalităţii imobilului la standarde civilizate, propun să demarăm procedurile legale pentru preluarea de către Consiliul Judeţean Constanţa a dreptului de administrare asupra imobilului — complex multifuncţional în care funcţionează Palatul Copiilor, în vederea efectuării lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi reamenajare a acestuia", arată Claudiu-Iorga Palaz în expunerea motivelor.

În secţiunea "Documente" puteţi citi proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii