Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul parcărilor publice și de reședință din Tulcea, atacat în instanță de Prefectura Tulcea

ro

15 Mar, 2022 16:55 1727 Marime text
Parcare cartierul Dallas din Municipiul Tulcea. Foto: facebook/Primăria TulceaInstituția Prefectului – județul Tulcea a formulat la data de 21.02.2022 o acțiune în contencios administrativ prin care a solicitat anularea Hotărârii nr.387 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcări publice cu plată și de reședință pe raza municipiului Tulcea, adoptată de Consiliul Local al municipiului Tulcea în ședința extraordinară din data de 29.12.2021, motivat de faptul că aceasta a fost adoptată cu încălcarea legii.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea, în acest moment acțiunea se află pe rolul Tribunalului Tulcea, Secţia civilă de contencios administrativ şi fiscal. De la data înregistrării dosarului hotărârea atacată se suspendă de drept.

„Hotărârile consiliului local şi hotărârile consiliului judeţean sunt supuse controlului de legalitate exercitat de către prefect conform prevederilor legale. 
Referitor la procedură, Prefectul poate ataca DIRECT în faţa instanţei de contencios administrativ actele emise de autorităţile, în condiţiile legii contenciosului administrativ“ - au mai precizat reprezentanții Prefecturii Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii