Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:05 07 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția CNAIR după controlul efectuat de DGA

ro

28 Nov, 2024 15:35 409 Marime text


CNAIR

Astăzi, 28 noiembrie 2024, ofițeri de Poliție din cadrul DGA au desfășurat sub coordonarea Biroul Procurorului Public European (EPPO) din Cluj-Napoca,  31 de percheziții în mai multe locații, în cadrul unei investigații privind posibile fraude legate de lucrările la centura ocolitoare a municipiului Zalău, finanțate cu 37 de milioane de euro din fonduri europene.

Printre cei vizați se află și CNAIR, beneficiarul fondurilor.

Ca urmarea a actelor de urmărire penală, reprezentanții CNAIR au reacționat.

În legătură cu actele de urmărire penală desfășurate astăzi, la sediul CNAIR, vă comunicăm că oferim tot sprijinul necesar organelor judiciare.

Orice informație pe acest subiect va putea fi furnizată, conform legii, doar de instituțiile abilitate.

Conducerea CNAIR reafirmă determinarea de a nu accepta nicio abatere de la legalitate și va întreprinde întotdeauna măsuri corespunzătoare dispozițiilor organelor judiciare.
 

Ce vizează cazul?


Cazul vizează un proiect de proiectare și execuție a unei centuri ocolitoare în Zalău, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune, în valoare de 37 de milioane de euro. Beneficiarul fondurilor este CNAIR. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost atribuit filialei românești a unei companii chineze, care a angajat mai mulți subcontractori.

Există suspiciuni că subcontractorii au colaborat cu contractantul principal pentru a prezenta documente false care să certifice finalizarea cu succes a lucrărilor. Conform investigației, lucrările nu au respectat cerințele de calitate. De asemenea, există suspiciuni că reprezentanții beneficiarului (CNAIR) nu au efectuat verificări adecvate.

Investigația și perchezițiile au beneficiat și de sprijinul Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în România – Biroul Teritorial Cluj-Napoca, și al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO).

Investigația este în desfășurare, pentru a stabili amploarea activităților infracționale suspectate și daunele financiare totale cauzate bugetului UE.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie


Citește și:
CNAIR percheziționată de DGA. Posibile fraude legate de lucrările la centura ocolitoare a municipiului Zalău


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii