Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:18 11 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan, ministrul muncii, în vizită la Constanța! Ce a declarat

ro

18 Feb, 2021 12:40 911 Marime text


Astăzi, 18 februarie 2021, la sediul AJPIS Constanța, ministrul muncii, Raluca Turcan, a făcut mai mutle declarații de presă.

Astăzi am aflat câteva informații încurajatoare. Softul pentru evaluare este aproape gata. Am facut o simulare. Cel mai probabil de luna viitoare vom lansa pentru a include toate datele necesare pentru recalcularea pensiilor.

142 lei cat ar veni un ajutor social nu este suficient pentru o persoana. Se confirmă încă o dată că ajutorul social trebuie să fie integrat cu accesul la educație, la sănătate, cu un call center,  a transmis Turcan.

"Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit, inclusiv în sistemul public, să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic inclusiv un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venitul, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare, cu sporurile", a declarat Turcan.

Ministrul a mai spus că trebuie să ajungem la un ajutor social care să fie de nivel european, în sensul de integrare a persoanelor în societate.

Întâlnirea de astăzi a mai avut un scop. În sistemul public nu se munceste și sunt salarii prea ridicate.  Aceasta este o generalizare care nu își are rostul. La AJPIS am văzut o structură subdimensionată față de necesar, a mai transmis ministrul.

Turcan a mai spus că i-a făcut mare plăcere de ce a văzut astăzi la vizita de la AJPIS și Casa de Pensii Constanța.

Am ales să propunem să nu se mai poată cumula pensia de la stat cu salariul de la stat, pentru a aduce o echitate în sistemul de salarizare, ca o obligație morală, a mai precizat Turcan.

Aş vrea să demontez un fake-news care se propagă în ultimele ore, nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor. Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate, unul este acela pentru categorii de muncă speciale, care necesită sporuri, şi un alt principiu este acela al motivării. Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit inclusiv în sistemul public să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venituri, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare cu sporurile, a spus Raluca Turcan.Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii