Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan Ministerul Culturii va finanța Muzeul Național Brukenthal şi festivalurile consacrate din Sibiu

ro

13 Jan, 2024 14:54 863 Marime text


Sursa foto:Facebook

 
  • Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat sâmbătă că ministerul pe care îl conduce va continua să sprijine financiar şi în anul 2024 Muzeul Naţional Brukenthal şi festivalurile consacrate de la Sibiu, în special Festivalul Internaţional de Teatru, potrivit Agerpres.

„Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este proiect prioritar al Ministerului Culturii. Şi afirm încă o dată angajamentul de a rămâne partener solid în sprijinirea acestui program relevant la nivel naţional. (...) Anul 2024, din perspectivă culturală pentru Sibiu, am convingerea că va fi un an al efervescenţei culturale. Va beneficia Sibiul de un sprijin concret şi consistent din partea Ministerului Culturii şi îndemn de aici, de la Sibiu, ca modelul Sibiului să fie urmat şi în alte locuri din ţară", a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.


Ministerul Culturii a alocat peste 20 de milioane de lei, în 2023, pentru evenimentele de profil şi investiţiile în patrimoniu din judeţul Sibiu.

„Mi-aş dori ca în fiecare loc din România să existe aceeaşi efervescenţă a solicitării de atragere şi susţinere a proiectelor culturale cum există în Sibiu şi poate că faptul că în Sibiu, doar în anul 2023, am reuşit să finanţez ca ministru al Culturii, prin instituţia pe care o conduc, evenimente culturale în valoare de 9,6 milioane de lei, iar investiţiile în patrimoniu să se ridice la aproximativ 11 milioane de lei doar în anul 2023, aceste cifre ar trebui să fie motivante pentru orice loc din această ţară", a declarat Raluca Turcan.

Citește și
Ministerul Culturii va da în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Național „George Enescu"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii