Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radio Constanta si Antena 1, somate de CNA

ro

18 Jun, 2009 02:20 1712 Marime text
În şedinţa de pe 11 iunie a.c., Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis somarea a două posturi locale, unul de radio şi celălalt de televiziune din cauza modului în care a fost reflectată, în cadrul emisiunilor, campania electorală pentru Parlamentul European. 

În ceea ce priveşte Radio Constanţa, s-a hotărât mustrarea deoarece „în urma analizării raportului de inspecţie, membrii Consiliului au constatat că, în perioada menţionată, postul Radio Constanţa a transmis, în cadrul emisiunilor de ştiri, informaţii despre activităţile de campanie electorală a reprezentanţilor UDMR în proporţie de 43,48%, respectiv 5 minute, PD-L în proporţie de 21,74%, 2 minute, PNL, în proporţie de 8,70%, un minut, PRM, 8,70%, un minut, iar PNŢCD, 13,04%, un minut şi 30 de secunde, în timp ce activitatea de campanie electorală a celorlalţi competitori electorali nu a fost reflectată deloc. Din compararea acestor date referitoare la timpul alocat competitorilor electorali, reiese faptul că reprezentanţii UDMR şi PD-L au beneficiat de un spaţiu de antenă mai mare decât al celorlalţi competitori la alegerile pentru Parlamentul European". În aceste condiţii, Consiliul a constatat că au fost încălcate prevederile art 8 alin. (1) al Deciziei C.N.A. nr. 391/2009, conform cărora difuzarea ştirilor privind campania electorală trebuie să respecte principiile echităţii, echilibrului şi imparţialităţii. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în cadrul emisiunilor de dezbatere electorală, cu o durată însumată de 4 ore şi 2 minute, au fost prezenţi reprezentanţii PNL, timp de 2 ore şi 15 minute, cei ai PD-L, timp de 45 de minute şi cei ai Forţei Civice, timp de 45 de minute, în timp ce alţi competitori electorali nu au participat la nicio emisiune de dezbatere electorală.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Antena 1 Constanţa, sancţionată tot pe 11 iunie. „În urma analizării raportului de inspecţie, membrii Consiliului au constatat că, în perioada menţionată, în cadrul emisiunilor de dezbatere electorală, au fost prezenţi numai reprezentanţi ai PNL, timp de 4 ore şi 58 de minute, în timp ce alţi competitori electorali nu au participat la nicio emisiune de dezbatere electorală", se arată într-un comunicat postat pe site-ul CNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Justice 19 Jun, 2009 07:44 Era si normal sa se intample asa atat timp cat PSD Constanta nu a avut un candidat propriu la europarlamentare si nu a transmis in acest sens nici un comunicat ! Cat de idioata poate fi legislatia actuala care prevede sanctiuni pentru fapte care nu iti apartin ... ce mama dracului trebuiau sa faca cei de la Antena sau de la Radio Constanta ???? Sa inventeze stiri ???? E absurd sa crezi ca ei au promovat UDMR pentru anumite interese politice !!!!!