Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanta ar putea ceda doua colegii PC-ului

ro

07 Aug, 2008 00:00 1106 Marime text
1218033946.jpg

Avand in vedere influenta social-democratilor in judetul Constanta si pe baza intelegerilor de la centru, doi conservatori ar putea candida in colegiile de aici.

Secretarul general al Partidului Conservator, Codrut Seres, anunta ca, la finele acestei luni, vor fi prezentati aspirantii conservatori la mandatele de parlamentari. In schimb, vicepresedintele PC, Codrin Stefanescu, este mai rezervat. "Nu cred ca va fi posibil sa anuntam candidatii pentru scrutinul din toamna, pentru ca mai sunt multe aspecte de lamurit", a precizat Stefanescu. Un lucru este cert, PC va "infiltra" 35 de conservatori in colegiile in care Alianta PSD-PC are sanse sa-si impuna oamenii. Lista a fost intocmita si trimisa conducerii centrale a PSD, iar ultimele "detalii" privind validarea candidaturilor, colegiile in care vor incerca sa-si adjudece mandatele si strategia de campanie urmand a fi definitivate la filele saptamanii viitoare. "In perioada 15 - 17 august va avea loc ultima intalnire intre conducerile centrale ale PSD si PC", a declarat vicepresedintele PC. Printre zonele "de interes" pentru PC se afla si judetul Constanta. "Am putea avea doua colegii la Constanta, deci doi candidati conservatori: unul pentru Senat si unul pentru Camera Deputatilor", a mentionat liderul PC. Stefanescu a reconfirmat informatia potrivit careia presedintele PC, Daniela Popa, intentioneaza sa reprezinte in viitorul Parlament electoratul dintr-un colegiu trasat in sudul judetului Constanta. Doar daca, in negocierile cu PSD, conservatorii vor obtine un colegiu in sectorul unde Piedone este primar, social-democratii de la malul marii ar putea rasufla usurati. Asa ar putea scapa de unul dintre candidatii din partea PC, care le-ar fi incurcat socotelile.

Se vrea o colaborare Mazare-Minca

Pana una-alta, vicepresedintele Codrin Stefanescu a mentionat ca, luna aceasta, conducerile judetene ale PSD si PC sau comisii ale celor doua formatiuni existente in plan local trebuie sa se intalneasca. "Trebuie sa faca analize pe colegii, pentru a stabili unde au sanse candidatii, si sa formeze staff-urile de campanie", a explicat vicepresedintele PC, Codrin Stefanescu. Daca avem in vedere "dragostea" echipei Mazare fata de fostii umanisti si "interesul" acesteia in promovarea vreunui membru PC, este clar ca va fi dificil sau, poate, imposibil conducerii centrale a PSD sa convinga liderii judeteni ai partidului sa accepte un conservator si sa colaboreze cu reprezentantii PC in campania electorala din toamna.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii