Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul romano-bulgar va asigura dezvoltarea comunitatilor din Kainardja si Valu lui Traian

ro

25 Jun, 2009 02:39 834 Marime text
Vizita delegaţiei bulgare în comuna Valu lui Traian a luat sfârşit ieri. 

Cinci reprezentanţi ai comunităţii locale din Kainardja, Bulgaria, s-au întâlnit cu autorităţile locale din Valu lui Traian pentru a discuta despre derularea proiectului comun privind construirea unui centru de afaceri transfrontalier şi a unei pieţe agroalimentare.

Proiectul în care cele două comunităţi sunt partenere se derulează cu fonduri europene şi are ca scop dezvoltarea economică şi socială a zonelor respective.

În urma vizitei în comuna Valu lui Traian, viceprimarul localităţii bulgare, Dafinka Staneva a declarat că, în opinia ei, „colaborarea dintre cele două localităţi este încă un pas spre unirea popoarelor bulgar şi român pe drumul european, un drum care nu este uşor, dar poate fi străbătut cu ajutorul dorinţei de schimbare". „Pentru producătorii români şi bulgari este foarte important să aibă condiţii şi un sistem economic bun pentru a reuşi", a declarat oaspetele bulgar.

Primarul Florin Mitroi, reprezentantul autorităţii publice a părţii române, a precizat: „Suntem siguri că realizarea şi implementarea acestui proiect va determina, în comuna Valu lui Traian, o importantă dezvoltare economică şi socială, locuitorii având ocazia să-şi valorifice la maximum potenţialul din domeniile agriculturii, produselor agricole, agroalimentare, şi comerţului. Sperăm că, prin strategia comună a celor două părţi privind promovarea antreprenoriatului în regiunea transfrontalieră, dezvoltarea economică va accelera creşterea nivelului de instruire şi a standardului de viaţă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii