Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:17 14 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Construire turbină eoliană”, implementat de Celco SA prin Programul „Surse regenerabile de energie”

ro

21 Nov, 2024 11:03 330 Marime text
Centrala eoliana. Foto - freepik.com
  • Asociații Celco SA au aprobat proiectul "Construire turbină eoliană, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor".
  • Acesta va fi depus în cadrul Programului-cheie „Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei, aferent Fondului pentru Modernizare“.
  • Valoarea totală a investiţiei este de 13.846.631,40.
 
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societății Celco SA, cu sediul în Constanţa, Şoseaua Industrială nr. 5, a aprobat mai multe decizii.
 
Asfel, a fost aprobat proiectul "Construire turbină eoliană, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor" ce se va depune în cadrul Programului-cheie „Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei, aferent Fondului pentru Modernizare“.
 
Acționarii au aprobat Studiul de fezabilitate şi Devizul General aferent proiectului "Construire turbină eoliană, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor".
 
De asemenea, a fost aprobată alocarea contribuţiei CELCO SA privind asigurarea cofinanţării proiectului şi acoperirea contravalorii cheltuielilor altele decât cele eligibile, astfel:
 
- Valoarea totală a investiţiei -13.846.631,40 din care TVA 2.205.033,88 lei;
- Valoarea neeligibilă a investiţiei -3.701.669,49 lei,
- Valoarea eligibilă a investiţiei  - 10.144.961,91 lei,
- Valoarea ajutorului de stat solicitat - maximum 3.477.810 lei,
- Contribuţia solicitantului - cel puţin 10.368.821,4 lei,
- Surse proprii  - 10.368.821,4 lei,

- Credit acţionari – zero lei.
 
Şandor Marius, cu funcţia de Director Fabrică de Var şi Cariera, a fost împuternicit să îndeplinească, în numele şi pe seama Societăţii, toate demersurile necesare pentru înregistrarea Societăţii în aplicaţia informatică MySMIS 2021 şi pentru depunerea cererii de finanţare (denumită în continuare Cererea de Finanţare) pentru proiectul „Construire turbină eoliană, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor“ în cadrul Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei.
 
Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 4850 din data de 19 noiembrie 2024.
 
 
Despre Celco SA
 

  
Potrivit termene.ro, Celco SA a fost înființată în 1992, are sediul social în Constanța, pe Șoseaua Industrială și se ocupă de fabricarea produselor din beton pentru construcții. Compania are mai multe puncte de lucru în județul Constanța.
 
Acționari majoritari sunt Ion Dușu și Nicolae Dușu, cu câte  41,7435% din capitalul social fiecare, Complex Condor SA (deținută de Ion Dușu, Nicolae Dușu), cu 13,443%din capitalul social, Listă de acționari persoane fizice, administrată de Nicolae Dușu și, respectiv, Listă de acționari persoane fizice, cu 3,07% din capitalul social. Administratorii Celco SA sunt Dumitru Carapiti, Ion Dușu și Nicolae Dușu.
 
Numele lui Ion Dușu mai apare în Logistic Park SA, Grupul DD SA, Complex Condor SA, Sulina Estival 2002 SA, DGN-Romag SRL, AS 94 SRL și Socep SA.
 
Nicolae Dușu este asociat în Logistic Park SA, Grupul DD SA, Complex Condor SA, Sulina Estival 2002 SA, Euxin SA, DDN Global SRL și Socep SA. Dumiru Carapiti este administrator și la Grupul DD SA, în acționariatul căruia se regăsește și Complex Condor SA. Celco SA figurează în acționariatul Prefab SA.
 
În 2023, Celco SA a avut 260 de angajați, un profit de 56.500.597 milioane de lei, o cifră de afaceri de  210.586.918 milioane de lei și datorii de 19.430.235 lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Investiție Celco SA Constanța. Acționarii chemați să voteze proiectul privind constuirea unei turbine eoliene, drum de acces și reţele electrice subterane de racord
 
 CELCO SA modernizează fabrica de BCA din Constanța, cu resurse proprii și ajutor de la stat

Justiție Constanța» Celco SA la judecată cu Allianz Țiriac Asigurări SA! Ce a cerut compania controlată de familia Dușu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii