Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect OUG Modificări importanet pentru deținătorii de terenuri agricole. Ce impozit va crește semnificativ

ro

14 Jul, 2022 09:42 1670 Marime text


Codul Fiscal va fi modificat. Ministerul Finanţelor propune o serie de schimbări. La începutul lunii, în transparență decizională, a fost publicat proiectul de ordonanță de urgență cu privire la modificările fiscale.

“terenurile agricole situate în extravilan se pot înstrăina, prin vânzare, înainte de împlinirea a 8 ani de la cumpărare, cu obligația plății de către vânzători a unui impozit în cotă de 80% aplicată asupra diferenței pozitive dintre valoarea terenurilor agricole de la data vânzării și cea de la data cumpărării”, se arată în textul OUG.

Astfel, impozitul se va plăti doar dacă vânzarea terenului agricol extravilan are loc într-un termen mai scurt de opt ani de la data dobândirii prin cumpărare.Valoarea terenurilor se determină potrivit valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici sau a valorii minime stabilite prin studiul de piață realizat de către camerele notarilor publici, după caz, din respectiva perioadă.

Totodată, în cazul înstrăinării, prin vânzare, a pachetului de control al persoanelor juridice care au în proprietate unul sau mai multe terenuri agricole situate în extravilan și care reprezintă mai mult de 25% din proprietățile imobiliare ale persoanei juridice și în măsura în care înstrăinarea are loc înainte de împlinirea a opt ani de la dobândirea oricăruia dintre aceste terenuri, persoana fizică și/ sau juridică care înstrăinează are obligația de a plăti un impozit în cotă de 80% aplicată asupra câștigului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii