Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:29 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programe şi pachete software, achiziţionate de ACROPO. Care este valoarea acestora (document)

ro

20 Nov, 2018 00:00 885 Marime text
Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) va achita circa 122.700 de lei pentru achiziţia de licenţe.
 
În vederea bunei funcţionări a autorităţii, este necesară achiziţia de programe şi pachete software pentru extinderea unor soluţii existente în sistemul informatic, precum şi în vederea implementării unor noi produse. Licenţele vor fi livrate la CCIR Business Center, bulevardul Octavian Goga, Bucureşti.
 
Ofertele sau cererile de participare vor fi depuse până pe data de 27.11.2018, ora 15.00, urmând să fie deschise în aceeaşi zi. Astfel, Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră cumpără: editor fişiere PDF (Adobe Acrobat Pro DC sau echivalent) - 20 bucăţi, soluţie de backup (Veem sau echivalent) - 1 bucată, licenţă sistem de operare server (Windows Server 2016 STD sau echivalent) 16 core - 5x16 Core = 80 Core - 1 bucată, licenţă CAL-uri sistem de operare server (Windows Server 2016 STD sau echivalent) - 30 Device - 6 bucăşi, licenţă soluţie de securitate cibernetică - 1 bucată, licenţă baza de date SQL (Microsoft SQLSvrStandardCore 2017 sau echivalent) - (pentru VM cu 2 Core) - 2 bucăţi.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante, responsabile de atribuirea contractului, sunt: preşedinte - Gheorghe Constantin, vicepreşedinte - Guşatu Vasile, director economic - Tripa Marinela Sofia, director - Popovici Dan Lucian, director Tănase Marius. 
 
Cu ce se ocupă Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră 
 
Reamintim că, în Monitorul Oficial al României Partea I, numărul 768 din 27 septembrie, a fost publicată Hotărârea Guvernului României 688/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră. Actul normativ la care facem referire vine ca o completare a Deciziei nr. 365/2017, din 24 aprilie anul acesta, semnată de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, privind numirea lui Constantin Gheorghe în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, dar şi a Legii nr. 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore.
 
Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, şi exercită atribuţiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore, cu modificările şi completările ulterioare. Sediul principal al ACROPO este în Constanţa, iar cel secundar, în municipiul Bucureşti.
 
Principalele atribuţii ale ACROPO: evaluează documentele care îi sunt prezentate de către operatori şi proprietari în temeiul Legii nr. 165/2016, cu modificările şi completările ulterioare; supraveghează respectarea dispoziţiilor legii de către operatori şi proprietari, inclusiv prin inspecţii şi investigări; consiliază alte autorităţi sau organisme, inclusiv autoritatea semnatară a acordurilor petroliere, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în domeniul operaţiunilor petroliere offshore; elaborează planurile anuale în conformitate cu prevederile legale; elaborează rapoartele de activitate în conformitate cu prevederile legale; cooperează cu autorităţile competente ale diferitelor state membre sau cu punctele de contact, în temeiul legii; iniţiază şi avizează proiecte de acte normative în domeniul său de competenţă şi emite reglementările proprii şi comune cu alte autorităţi competente, potrivit legii; încheie protocoale de colaborare interinstituţională cu autorităţile naţionale responsabile de siguranţa operaţiunilor petroliere offshore prevăzute în anexa nr. 10 la Legea nr. 165/2016, cu modificările şi completările ulterioare; transmite ordonatorului principal de credite propunerea de buget a ACROPO pentru a fi analizată şi inclusă în proiectul de buget al ordonatorului principal de credite; îndeplineşte orice alte activităţi prevăzute de lege în domeniul siguranţei operaţiunilor petroliere offshore.
 
Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, ACROPO acţionează obiectiv şi independent de alte autorităţi care exercită oricare dintre funcţiile de reglementare legate de dezvoltarea economică a resurselor naturale offshore, autorizarea operaţiunilor petroliere offshore, colectarea şi gestionarea veniturilor din acele operaţiuni, cu evitarea conflictelor de interese între funcţiile autorităţii competente, pe de o parte, şi funcţiile pentru celelalte autorităţi, pe de altă parte.
 
Conducerea ACROPO este asigurată de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de 2 vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi pe o perioadă de 5 ani şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului. În lipsa preşedintelui, atribuţiile sale se exercită de vicepreşedintele desemnat în acest sens prin ordin al preşedintelui.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii