Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problema depozitului de deșeuri ilegal din Cogealac. În cât timp va fi salubrizată zona

ro

05 Apr, 2022 14:31 1347 Marime text
deșeuri Cogealac Sursa foto Facebook/Garda de Mediu
 
  • Problema deșeurilor din comuna Cogealac, din județul Constanța a devenit obiect de cercetare penală, ca urmare a refuzului primăriei unității administrativ-teritoriale de a se implica în rezolvarea situației create de depozitul de deșeuri ilegal, de la marginea localității.
 
 
„Anul trecut UAT a fost sancționată de comisariatul Constanța al Gărzii Naționale de Mediu, în luna aprilie, cu 15.000 de lei, iar în luna iunie, cu încă 70.000 de lei și de fiecare dată s-au stabilit măsuri pentru rezolvarea problemelor constatate.

În timpul altui control, efectuat în luna octombrie a anului trecut, s-a transmis notificare, în vederea suspendării autorizației de mediu pentru serviciul local de colectare. Mai mult decât atât, în luna noiembrie a fost înaintată sesizare penală pe numele UAT Cogealac, pe aceeași temă. După toate acestea, serviciul local al primăriei, care colectează deșeurile de la populație, continuă să depoziteze gunoiul pe așa-zisa platformă temporară, astfel încât cantitatea de deșeuri a ajuns de cel puțin trei ori mai înaltă decât gardul care împrejmuiește terenul”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.
 
 
În aceste condiții, o mare parte din deșeuri ajung să fie împrăștiate de vânt pe hectare întregi din jurul depozitului ilegal, fără ca autoritățile locale să ia vreo măsură. Din cauza mizeriei din zonă, terenurile au devenit atrăgătoare și pentru alte depozitări ilegale. Problema este cunoscută și la nivelul Prefecturii Constanța, iar în prezent este de competența organelor de cercetare penală, informează Garda de Mediu.

 
                Oficial de la Garda de Mediu Constanța
 

Referitor la problema deșeurilor de la Cogealac, astăzi am inițiat o întâlnire la sediul Prefecturii Jud., cu sprijinul domnului Prefect, unde a fost invitat primarul comunei. In urma discuțiilor purtate si a celor stabilite, primarul s-a angajat prin adresa transmisă la GNM CJ Cta sa elimine deseurile si sa salubrizeze zona in maxim o lună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii