Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat al României a ambasadorului agreat al Bosniei și Herțegovina pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

06 Oct, 2023 19:32 774 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman l-a primit vineri, 6 octombrie 2023, pe ambasadorul agreat al Bosniei și Herțegovina în România, Milorad Živković, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman l-a primit vineri, 6 octombrie 2023, pe ambasadorul agreat al Bosniei și Herțegovina în România, Milorad Živković, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, confom unui comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
În planul relațiilor bilaterale, ambii oficiali au exprimat interesul pentru consolidarea dialogului politic, partea română evocând oportunitatea diversificării cooperării sectoriale cu Bosnia și Herțegovina, cu accent pe dimensiunea economică a relației, stimularea cooperării în materie de asistență internațională pentru dezvoltare și furnizarea de expertiză în sprijinirea eforturilor de integrare europeană.
 
Secretarul de stat Daniela Gîtman a reconfirmat susținerea deplină a României pentru parcursul european și euroatlantic al Bosniei și Herțegovina. În contextul participării, la Sarajevo, în data de 4 octombrie 2023, în cadrul vizitei grupului reprezentantelor statelor membre UE în Consiliul Afaceri Generale, secretarul de stat a subliniat progresele înregistrate de Bosnia și Herțegovina, prin adoptarea de către Parlament a setului de cinci legi incluse în cele 14 priorități cheie identificate în Opinia Comisiei Europene. Totodată, a evidențiat importanța meritelor proprii în parcursul european și imperativul valorificării următorului interval de timp pentru dinamizarea procesului de implementare a reformelor structurale asumate.
 
Secretarul de stat Daniela Gîtman i-a transmis succes ambasadorului Milorad Živković în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Vizita secretarului de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea în Nigeria
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii