Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac despre amenda dată de Garda de Mediu „Primăria a fost amendată. Noi o să atacăm în instanță“ (VIDEO)

ro

09 Nov, 2022 13:13 1382 Marime text
Deșeuri în Portul Constanța. Foto: Garda de Mediu ConstnațaDepozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța a fost sistată începând cu data de ieri, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța, informează reprezentanții GNM Constanța.

Conform sursei citate, acțiunea de inspecție și control s-a desfășurat începând cu data de 21 octombrie 2022, împreuna cu Garda de Coastă, ocazie cu care s-au constatat neregului grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

„Zona nu era supravegheată, nu  se monitorizau cantitățile aduse aici și mai ales tipurile de deșeuri, încărcătura din camioane sau mijloace de transport în comun. Exista doar un registru în care se menționa  numărul de autovehicul, cantitatea care ajungea aici, dar toate datele care erau menționate în acel act de reglementare nu se regăsesc“ - a precizat Steluța Popescu, șeful Gărzii de Mediu Constanța.

„Încă din anul 2001 există un protocol între Primăria Constanța și APMC prin care s-a stabilit ca acolo să se ducă deșeurile inerte șți să se depoziteze în beneficiul ambelor părți. Adică al Primăriei Constanța pentru că dezvoltatorii imobiliari ar fi avut un traseu mai scurt pentru depozitare și APMC pentru că astfel se câștigă teren din mare. Asta s-a întâțmplat. De-a lungul timpului au fost diferitre controale de la Garda de Mediu. Există un protocol de funcționare între Primăria municipiului Constanța și Administrația Porturilor Maritime. Cred că a fost insuficient  de clar întocmit situația cu ce anume este permis să se depoziteze ș ice nu este permis. De exemplu, am înțeles de la Garda de Mediu că asfaltul nu este permis a fi depozitat, noi nu am știut asta. Au mai fost controale și în 2020. De fiecare data Primăria și-a asumat rezultatele controlului și a dispus planuri de remediere a neregulilor. Protocolul  a fost actualizat în anul 2019. În fine, s-a ajuns la situația aceasta și Primăria a fost amendată. Noi o să atacăm în instanță. Încă nu am primit actul de control și planul de măsuri. Situația este destul de dificilă “ - a precizat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii